Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dirty Deal Teatro piecu gadu jubilejā - festivāls Dirty Drama

Šogad teātris Dirty Deal Teatro atzīmē piecu gadu pastāvēšanas jubileju, un nozīmīgākais jubilejai veltītais pasākums būs starptautiskais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Dirty Drama IV, kas notiks no 2. līdz 5. augustam.Festivālā piedalīsies mākslinieki no Spānijas, Čehijas, Lietuvas, Nīderlandes un Latvijas, pastāstīja Dirty Deal Teatro sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Aija Murāne.

Festivāla Dirty Drama IV programmā ir iekļautas izrādes, kuru pamatā nav izmantota klasiska (tīra) dramaturģija. Pirms festivāla notiks radošā darbnīca, kurā ārzemju viesi kopā ar vietējiem māksliniekiem jauktās grupās veidos sešas performances, kuru tēma ir Urbānā pasaka. Performances tiks spēlētas pilsētvidē festivāla laikā. Notiks arī jaunās dramaturģijas lasījumi, kas iepriekšējā sezonā ieguvuši lielu popularitāti cikla 10 minūtes slavas ietekmē.No Nīderlandes ieradīsies teātra apvienība Medea73. Tā ir starptautiska teātra kompānija, kas veido izrādes, apvienojot tekstu, kustību un jaunākās tehnoloģijas. Šis teātris festivālā viesosies ar režisores Lorēnas Briskoes izrādi 52° 09' NB.

Spānijas neatkarīgais teātris Teatro Atómico festivālā Dirty Drama IV spēlēs Ivana Rojas izrādi Misery, kas ir īpaša jau ar to, ka ilgst 15 minūtes.

No Čehijas festivālā viesosies Tomāša Soldana režisētā izrāde Paths/Pilgrimages. Tās centrā ir varonis, kas veic pašizziņas ceļu un kā izrādes tekstuālais materiāls izmantota dažādu čehu autoru dzeja.

Festivāla programmā iekļautas arī Dirty Deal Teatro tapušās izrādes: melodramatiskā performance Sieviete-Dieviete un laikmetīgās dejas izrāde Kas ir Zeir?. Festivāla laikā pirmizrādi piedzīvos režisora Valtera Sīļa veidotā izrāde-pārgājiens Mārupīte, kas veltīta pērnajai Mārupītes piesārņošanai.

Izrādes un performances notiks teātrī Dirty Deal Teatro Rīgā, Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12, k-2, kā arī pilsētvidē. Drīzumā būs zināma precīza festivāla Dirty Drama IV programma, tad arī būs pieejamas biļetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja