Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dirty Deal Teatro jauna izrāde zinātkāriem bērniem - Mākoņi

Bērnu un jauniešu teātra izrāžu repertuāra Šmulītis ietvaros 18. decembrī pirmizrādi piedzīvos jauna izrāde Mākoņi, informēja teātra pārstāve Daina Tabūna. Izrāde paredzēta 6 līdz 9 gadus veciem bērniem, un tajā ar fizikas eksperimentu un teātra izteiksmes līdzekļu palīdzību tiks skaidrotas dabas parādības.

Jaunajā izrādē Mākoņi aktieri Andrejs Možeiko un Artūrs Putniņš veiks dažādus fizikālus un mākslinieciskus eksperimentus, lai bērniem saprotamā veidā izstāstītu un parādītu, cik skaistā pasaulē dzīvojam. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem – kā rodas mākoņi, lietus, sniegs un varavīksne, un kā šīs parādības iespējams iegūt mājas apstākļos. To papildinās zinātniski skaidrojumi un dzejoļi par noslēpumaino mākoņu pasauli.

Izrādes režisore ir Paula Pļavniece, kura pērn iestudējusi izrādi-spēli pamatskolēniem Nāves ēnā pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles motīviem. Mākoņu dramaturģisko materiālu veidojuši jaunie dramaturgi Justīne Kļava un Matīss Gricmanis, bet izrādes vizuālo ietērpu – scenogrāfe Marija Rozīte.

Šmulītis ir nevalstiskā teātra Dirty Deal Teatro un biedrības Ascendum bērnu kultūras projekta Garā pupa iniciatīva, kas piedāvā bērniem un pusaudžiem aizraujošas teātra izrādes. Šmulītis aicina jaunos skatītājus domāt līdzi un pat iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules piepildīšanā. Repertuārā iekļautas izrādes Kā saule gadījās (3 līdz 6 gadus veciem bērniem), Ziemas māja (ģimenēm ar bērniem 4 līdz 8 gadu vecumā), Baltā grāmata (1.līdz 5. klases skolēniem), Nāves ēnā (6. līdz 8. klases skolēniem) un Mēness dārzā (jauniešiem no 14 gadu vecuma). Visas izrādes notiek Dirty Deal Teatro telpās Spīķeru kvartālā.

Daļa no izrādēs gūtajiem ienākumiem tiek novirzīti bērnu kultūras projekta Garā pupa (www.garapupa.lv) aktivitātēm. Atnākot uz kādu no Šmulīša izrādēm, tiks dāvāts teātra piedzīvojums tiem bērniem un pusaudžiem, kuriem reģionālās vai sociālās nevienlīdzības dēļ nav iespējas apmeklēt kultūras pasākumus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja