Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vestards Šimkus solo koncertā prezentēs savu jauno albumu

Rudens kamermūzikas festivālā pianists Vestards Šimkus iepazīstinās klausītājus ar savu jauno ierakstu, kurā ieskaņota Sergeja Rahmaņinova mūzika, informēja Latvijas Koncertu pārstāve Rinta Bružēvica. Koncerti notiks 15. oktobrī Lielajā ģildē, 17. oktobrī Vidzemes koncertzālē Cēsis un 19. oktobrī Latgales vēstniecībā Gors.

Koncerta programmā - Sergeja Rahmaņinova prelūdijas klavierēm, romance Noslēpumainās nakts klusumā Vestarda Šimkus transkripcijā klavierēm, Otrā klaviersonāte un Variācijas par Šopēna tēmu.

"Šis albums ir pilns nostalģijas," stāsta Vestards Šimkus. "Daudziem no mums Sergeja Rahmaņinova klaviermūzika asociējas ar virtuozitāti, ko jo sevišķi izteiksmīgu dara bezgala garās melodiskās virknes, kas klavierkoncertu noslēgumā nereti uzdzirksteļo fantastiskā salūtā. Un solo albumā, bez šaubām, atrodams tas pats. Tomēr, gatavodams šo programmu, es tur uztaustīju dziļu, melanholisku un izteikti poētisku ilgošanos pēc ainavas, atmiņām un izjūtām. Labāku ieraksta vietu par koncertzāli Historisches Reitstadel of Neumarkt mēs nebūtu varējuši vēlēties. Prieks – ne vien par brīnišķīgajām Steinway klavierēm, bet arī par zāles akustiku, kas skanējumam piešķīra unikālu un plūstošu starojumu, ko ierakstā ieglabājusi tik lieliskā skaņotāju komanda."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja