Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ventspilī koncertēs populārā britu grupa The Straits

Ventspilī vasaras lielākā mākslas un mecenātisma projekta Govju parāde Ventspils 2012 plašo aktivitāšu programmu koncertā 30. jūnijā Reņķa dārzā noslēgs populārās grupas Dire Straits dalībnieku izveidotā apvienība The Straits no Lielbritānijas.

The Straits sastāvā atkal apvienojušies slavenās grupas Dire Straits dalībnieki – taustiņinstrumentālists Alans Klārks un saksofonists un vokālists Kriss Vaits, kā arī pasaules klases mūziķi – bundzinieks Stīvs Ferone, vokālists un ģitārists Terencs Reiss, basģitārists Miks Fīts, ģitārists Ādams Filips, kā arī taustiņinstrumentālists un vokālists Džeimijs Skvairs. Jaunā apvienība turpina Dire Straits slavas ceļu, sniedzot koncertus visā Eiropā un priecējot fanus ar populārākajiem grupas hītiem.

Vienā no pēdējām intervijām Alans Klārks stāsta: "Pagājušajā gadā mēs atkal apvienojāmies, lai sniegtu labdarības koncertu, un tas sagādāja mums daudz prieka. Tāpēc nolēmām neapstāties. Nosaukuma The Straits izvēle jaunajai apvienībai bija pašsaprotama. Tieši šādu nosaukumu grupas biedri izmantoja, runājot par Dire Straits. Iespēju robežās The Straits līdz šim atbalstījuši visi bijušie grupas biedri."

Pēc The Straits grandiozā koncerta Londonas Royal Albert Hall 2011. gadā mūziķi nolēma turpināt koncertturneju pa dažādām Eiropas valstīm ar leģendārās grupas Dire Straits labāko dziesmu plejādi. Izpārdotie koncerti pierāda joprojām lielo fanu ilgošanos dzirdēt dziesmas no slavenākajiem un pieprasītākajiem mūzikas albumiem kā Dire Straits (1978), Communiqué (1979), Making Movies (1980), Love Over Gold (1982), Brothers In Arms (1985) un On Every Street (1991), kam pārdoti vairāki miljoni kopiju. Koncerta programmā iekļauti visi lielākie Dire Straits hīti: Money For Nothing, Sultans of Swing, Walk of Life, Romeo and Juliet, Brothers in Arms un citi.

The Straits profesionalitāti un popularitāti pierāda ne tikai grupas pieprasījums, bet arī katra grupas biedra individuālie sasniegumi. Piemēram, grupas taustiņinstrumentālists Alans Klārks sevi ir pierādījis arī kā producents un ir strādājis kopā ar daudzām pasaules mūzikas zvaigznēm – Ēriku Kleptonu, Bobu Dilanu, Tīnu Tērneri un grupu Bee Gees. Arī saksofonists Kriss Vaits ir darbojies kopā ar pasaules mēroga māksliniekiem – Polu Makartniju, Reju Čārlzu, Džo Kokeru un Robiju Viljamsu. Iespaidīga ir arī Ādama Filipa sadarbība ar populāriem mūziķiem, tai skaitā – Šēra, Tīna Tērnere, Laionels Ričijs, Džeims Morisons, Enrike Iglesias. Visi grupas biedri neprasa komentārus – viņu virtuozitāte un spējas runā pašas par sevi.

Grupas The Straits koncerts notiks Ventspilī, Reņķa dārzā 30. jūnijā, pēc koncerta vakaru turpinās grupa SweetWaterz un Dj Japānis. Ieeja no plkst. 20. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas visās Biļešu servisa kasēs, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja