Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmiermuižā norisināsies Latvijā vērienīgākais etnomūzikas festivāls

Āfrikas saules pielietu līksmību, virtuves atvilktnē atrodamus mūzikas instrumentus, virtuozu jodelēšanu, tumšo folku, uguns skulptūru, mierīgas un nemierīgas zvilnētavas, teātri, kino, igauņu-latviešu dzejas samitu un brīvdabas izstādes piedāvās Valmiermuižas etnomūzikas festivāls 17. un 18. jūnijā.

Festivāls pulcēs spilgtus solistus un etnomūzikas grupas no Latvijas, Igaunijas, Austrijas, Polijas un Madagaskaras. Īpašs notikums būs pasaules pirmatskaņojums – dūdu un bungu grupas Auļi jaunā Jāņu programma, kas tapusi sadarbībā ar tuviem un tāliem viesmāksliniekiem un ļaus ielīgoties jau tik tuvajos vasaras saulgriežos.

"Katra ambicioza un radoša valsts un pilsēta lepojas ar savu etnomūzikas festivālu – Igaunijā tā ir Vīlande ar folkfestivālu, Lietuvā pagāni pulcējas Mėnuo Juodaragis, Zviedrijā tautas un tradīciju svētki ir Urkult. Vēlamies, lai arī Latvijā ir ikgadējs, starptautisks etnomūzikas festivāls, kas spēj pulcināt māksliniekus un viesus no visas pasaules. Ceram, ka jau tuvākajos gados būsim spilgti pamanāmi plašajā folkmūzikas kartē un Valmiermuiža būs satikšanās vieta ikvienam tradīciju izzinātājam un mūzikas mīļotājam!" saka Valmiermuižas kultūras biedrības vadītāja Sabīne Vandāna. Festivālā uzstāsies Madagaskaras saules pārpilnais etnomūziķis un kaislīgais ceļotājs Kilema, inovatīvais poļu dāmu trio Sutari ar rīvēm un nažu asināmajiem, jodelēšanas meistars Albīns Pauluss no Austrijas, mūsu pašu virtuozi Arcandela, grupa Rahu the Fool, tumšā folka un kantri grupa Juuk, postfolka grupas TKP (Julgī Stalte, Ēriks Zeps un draugi), Laiksne un Ududu, bet festivāla kulminācija būs dūdu un bungu grupas Auļi jaunās Jāņu programmas un albuma Sit, Jānīti! pasaules pirmatskaņojums 18. jūnijā. Jaunajā programmā un albumā iekļautas 12 latviešu tautasdziesmās balstītas kompozīcijas, kuras Valmiermuižā izskanēs, Auļiem saspēlējoties un sadziedoties ar folkloras studiju Banga, dziedātājām Asnati Rancāni un Annu Patrīciju Kareli, vīriem no Trejasmens un Vilkačiem, kā arī Kilemu no Madagaskaras un austriešu jodelētāju Albinu Paulusu. Dažās dziesmās uz skatuves kopā būs pat 26 mūziķi!

Vēl solīta latviešu un igauņu dzeja ar dzejniekiem Guntaru Godiņu, Kristīnu Ehinu un Contra. Igauņu skaņu mākslinieks Silvers Seps, kurš par mūzikas instrumentiem spēj pārvērst jebkuru lietu, apskandinās arī Spānijas mākslinieka Jordi NN veidotās uguns skulptūras dedzināšanu. Festivāla izskaņā – etnodisko Dīva Reiznieka un Kaspara Zaviļeiska vadībā. Biļešu iepriekšpārdošana – www.aula.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja