Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trīs Raimondi apceļo Latviju

Koncertos dažādās Latvijas pilsētās skanējumu atsāk koncertprogramma Trīs Raimondi, kuras galvenie varoņi ir Maestro Raimonds Pauls, vijolnieks Raimonds Ozols un taustiņinstrumentālists Raimonds Macats.

Jaunā skanējumā spēlējot Raimonda Paula skaņdarbus un populāru dažādu laiku mūziku no baroka līdz rokam, koncertos muzicē arī ģitārists Mārcis Auziņš, basģitārists Oskars Sproģis un sitaminstrumentālists Ainis Zavadskis. Jaunas krāsas mūzikai piešķir Raimonda Macata un Mārča Auziņa aranžējumi. Koncertos Trīs Raimondi 29. oktobrī plkst. 18.00 Ādažu Kultūras centrā, 5. novembrī plkst. 18.00 Siguldas devonā, 6. novembrī plkst. 18.00 Jelgavas kultūras namā un 28. decembrī plkst. 19.00 Ogres Kultūras centrā tiks prezentēts šādi nosauktais mūzikas albums.

"Pirmsākums bija Jaunciema ostā pie plastikas ķirurga Jāņa Zaržecka. Sanācām kopā Jaunciema ostas kafejnīcā – viņa draugi un mūsu draugi, un kopā ar Maestro Raimondu Paulu notika brīva muzicēšana bez jebkādas mēģināšanas. Brīvā atpūtas režīmā spēlējām, ko gribējām un kā gribējām. Visiem ļoti patika, un tad Jānis Zaržeckis teica: kāpēc gan neierakstīt albumu?" stāsta vijolnieks Raimonds Ozols. "Albumā un koncertprogrammā ir gan populāri, gan mazāk zināmi Raimonda Paula skaņdarbi. Instrumentāli skaņdarbi, dziesmu aranžējumi, mūzika no filmām un teātra izrādēm. Ieraksts tapa 2020. gada martā, kad sākās pandēmija un cilvēki jau sāka ar spirtu tīrīt durvju rokturus, un sākās panika, jo neviens nezināja, kas ar mums būs."

Albums tika izdots, pateicoties Arvīdam Mūrniekam, Sound Division, taču nolikts malā, jo pandēmijas laikā visi koncerti tika atcelti. Pirmie koncerti Trīs Raimondi beidzot varēja notikt tikai šā gada pavasarī Ulbrokā, Cēsīs un Rīgā, šādi nosvinot Raimondu vārdadienu. Maestro Raimonds Pauls piedalījās toreiz un piedalīsies arī tagad. Koncerta pirmajā daļā skanēs populāri J. S. Baha, G. F. Hendeļa, Nikolo Paganīni, Astora Pjacollas, Fredija Merkurija skaņdarbi, arī divas tautasdziesmas.

"Šis ir sirsnīgs kolektīva darbs, kurā katrs ielicis savu artavu. Maestro ļauj muzicēt. Viņš ir ļoti demokrātisks mākslinieks. Viņam mājās ir liels skapis ar rokrakstiem, viņš atnesa nošu kaudzi: kā jūs domājat? Varbūt šo mēs varētu spēlēt šādā stilā? Viņš piedalījās ne tikai kā pianists, bet arī kā programmas veidotājs un mūsu ostas saietos pārsteidza, brīnišķīgi iejūtoties jebkurā mūzikā – Brāmsa Ungāru dejā, Monti čardašā. Uzreiz, bez sagatavošanās!" Raimonds Ozols priecājas par kopspēli.

Koncertus rīko SIA Brig. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja