Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Talsos notiks Hardija Lediņa piemiņas vakars

Piektdien, 3. jūlijā, plkst. 18.30 Talsu Radošajā sētā notiks Hardija Lediņa piemiņas vakars, atsaucot atmiņā Lediņa saikni ar Talsu māksliniekiem, informēja Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Santa Mičule. No 3. līdz 5. jūlijam Talsu novada muzejā būs skatāma izstāde Hardijs Lediņš un Talsi.

Talsu mākslinieki, kas tagad zināmai kā Krūmu mākslas grupa, 1987. gadā iepazinās ar Hardiju Lediņu, Juri Boiko, Rūdolfu Pīpkalēju, Andreju Grantu, Mārtiņu Zelmeni un citiem, organizējot vienu no pirmajām konceptuālajām izstādēm ārpus Rīgas - Plūdi Talsos. Izstādes atklāšanā uzstājās NSRD, kuri, kā stāsta Talsu muzeja galvenā speciāliste Guna Millersone, "piebēra muzeju ar zāģu skaidām un spēlēja Talsos līdz tam nedzirdētu mūziku; sagaidījām arī draudīgu rajona partijas komitejas komisijas apmeklējumu".

1998. gadā notika nākošais Lediņa un Talsu mākslinieku kopīgais projekts Talsu gods, savukārt 2003. gadā – Viena nakts, kurām Hardijs veidoja videoinstalācijas Welcome to Talsi un Jautājums. Lediņš bija pazīstams ar Talsu naivistu Modri Sapunu, kurš gleznoja Hardiju uz Ventspils mola, ar grāmatu rokās un uz mazām ragaviņām. Talsu muzejā un Pedvālē Hardijs Lediņš rīkoja etno diskotēkas.

Piemiņas vakarā Talsos skanēs NSRD radītā mūzika grupas Nebijušā restauratori izpildījumā, kā arī notiks binokulāro deju kurss. Talsu novada muzejā tiks atklāta izstāde Hardijs Lediņš un Talsi, kurā tiks eksponētas Daiņa Kārkluvalka un Ulda Balgas fotogrāfijas no Hardija un Talsu mākslinieku kopīgajiem notikumiem, Hardija Lediņa video darbi un Modra Sapuna gleznas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja