Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tallinas mūzikas nedēļa šogad pulcēs rekordlielu mūziķu skaitu

No 4. līdz 6. aprīlim Tallinas mūzikas nedēļa kopumā uzstāsies 233 mākslinieki un muzikālās apvienības no 20 valstīm, piedāvājot plašu muzikālās programmas izvēli ikviena apmeklētāja gaumei.

Visplašāk pārstāvētā ārvalsts festivālā būs Somija ar 26 māksliniekiem. No Krievijas un arī Lietuvas piedalīsies seši mūziķi, bet Dāniju un Lielbritāniju pārstāvēs piecas muzikālās apvienības. Latviju Tallinas mūzikas nedēļā pārstāvēs dziedātāja Alise Joste un grupas Astro’n’out un Triānas parks.

Māra Upmane-Holšteine, grupas Astro’n’out soliste, stāsta: "Gan mūziķiem, gan Tallinas mūzikas nedēļas apmeklētājiem šis festivāls ir lieliska iespēja redzēt un iepazīt jaunumus mūzikas lauciņā pasaulē – iepazīties ar jaunākajām tendencēm mūzikā, kā arī izbaudīt lielisko atmosfēru, kas šīs trīs dienas valda pilsētā. Rīkojot šo festivālu, Tallina, protams, pievērš lielu uzmanību tieši Igaunijas māksliniekiem. Iepriekšējos gados biju Tallinas mūzikas nedēļas delegātu sarakstā un pārliecinājos, ka festivālā piedalās patiešām daudz labu mūziķu, ko ir vērts dzirdēt klātienē. Piemēram, šogad tāda noteikti būs igauņu jaunā un daudzsološā dziedātāja Iiris."

Šī gada spilgtāko ārvalstu mākslinieku vidū ir arī Vācijas dream pop duets Me and My Drummer, elektroniskās mūzikas pārstāvis Rangleklods no Dānijas, kā arī enerģiskā meiteņu electro punk grupa no Somijas LCMDF.

Līdz ar katru festivāla norises gadu paplašinās to valstu skaits, kas tiek pārstāvētas Tallinas mūzikas nedēļā. Šogad festivāla viesiem būs iespējams klātienē vērot, piemēram, Iberi choir no Gruzijas, grafiti un dub step mākslinieku 3421 no Izraēlas, Baltkrievijas art rock trio Folkmashina, kā arī spāņu trompetista Adan Delgado Illada un mongoļu tradicionālās mūzikas apvienības Namgar uzstāšanās.

Šogad īpašu muzikālo programmu festivālam nodrošinās arī sadarbība ar Red Bull Mūzikas Akadēmiju (Red Bull Music Academy). Šis projekts, kurš apvieno dīdžejus, vokālistus un mūzikas entuziastus, visā pasaulē rīkojot dažādus muzikālus pasākumus un meistarklases, Tallinas mūzikas nedēļas ietvaros svinēs savu piecpadsmito gadadienu. Festivāla laikā Red Bull Mūzikas Akadēmija prezentēs igauņu māksliniekus, kuri ir piedalījušies starptautiskajā projektā tā pastāvēšanas gaitā, kā arī Lielbritānijas drum’n’bass un breakstep leģendu DJ Zink.

Festivāla īpašās City Stage programmas ietvaros mūzika izskanēs ne tikai no lielajām skatuvēm – par improvizētām uzstāšanās vietām kļūs arī Igaunijas galvaspilsētas grāmatnīcas, kafejnīcas, mākslas galerijas, ierakstu veikali, dizaina studijas, viesnīcu bāri un citas pilsētvides satikšanās vietas. Šie koncerti klausītājiem būs pieejami bez maksas.

Tallinas mūzikas nedēļa piecu pastāvēšanas gadu laikā kļuvusi par vienu no lielākajiem iekštelpu muzikālajiem festivāliem Baltijā, ik gadu apmeklētājiem piedāvājot daudzveidīgu gan klasiskās, gan mūsdienīgās mūzikas žanru klāstu. Arī šogad festivāla apmeklētājiem būs iespēja klātienē baudīt folkmūziku, džezu, roku, popu un citus žanrus pārstāvošu mūziķu sniegumu. Pagājušajā gadā pasākumus apmeklēja vairāk nekā 11 200 mūzikas fanu un 589 mūzikas industrijas pārstāvju.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un interneta vietnē.

Trīs dienu biļetes cena - 25 Ls.

Vairāk informācijas šeit:

Tuvojoties festivālam, visa informācija būs pieejama arī īpašā, festivālam veltītā viedtālruņu aplikācijā EMT Live, kuru varēs lejupielādēt Google Play un App Store.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja