Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Tallinas Mūzikas nedēļā piedalīsies 227 mākslinieki no 20 valstīm

Sestā Tallinas Mūzikas nedēļa (TMN) šogad norisināsies trīs dienas no 27. līdz 29. martam, informēja pasākuma pārstāve Linda Igolniece. Lielākajā Baltijas un ziemeļvalstu iekštelpu festivāla programmā būs pārstāvēti 227 mākslinieki no 20 valstīm.

Kopš pirmā festivāla 2009. gadā TMN ir kļuvis par ziemeļvalstu mūziķu meku. Šī gada pasākumā piedalīsies 149 igauņu un 78 starptautiski mākslinieki, tostarp 19 Somijas, 11 Latvijas un Lietuvas, 7 Krievijas, 4 Baltkrievijas un Dānijas un 3 Apvienotās Karalistes un Islandes pārstāvji.

Šī gada gaidītāko starptautisko mākslinieku sarakstā iekļauts atzītais britu retrofutūristiskais duets Public Service Broadcasting, kas savā elektroinstrumentālajā daiļradē ievij vecu propagandas filmu elementus; pievilcīgi mistiskie BRNS no Beļģijas, jaunie 80. gadu vācu sintī mūziķi Ballet School, kā arī daudzsološais postroka trio Everything is Made in China no Krievijas.

Igauniju festivālā pārstāvēs šī gada Igaunijas Mūzikas balvas ieguvēji labākā elektronikas albuma un labākās vīriešu grupas nominācijā, multitalantīgie Leslie Da Bass, kas parakstījuši līgumu ar Universal ierakstu izdevniecību; hārdroka trio Sibyl Vane, kas pērn devās plašā Eiropas koncerttūrē; metāla pankgrupa Winny Puhh, kas piesaistīja sev uzmanību Milānas modes nedēļā; pērnā gada Skype Awards uzvarētāji Elephants From Neptune, kā arī Igaunijas indī krusttēvi Röövel Ööbik.

Igauņu laikmetīgo komponistu nakts programmā iekļauta komponista René Eespere mūzika. Programmā piedalīsies arī godalgotās Girls Choir Ellerhein, izcilais duets Anna-Liisa Bezrodny (vijole) un Irina Zahharenkova (klavieres), kā arī 2013. gada televīzijas konkursa Classical Stars uzvarētājs Marcel Johannes Kits (čells), kuri koncertēs Tallinas jaunajā un krāšņajā Nokia koncertzālē.

Turpinot iesākto tradīciju, TMN City Stage skatuves programma arī šogad ievērps Tallinu mūzikas skaņās, piedāvājot bezmaksas dienas un pēcpusdienas koncertus pilsētas grāmatnīcās, lielveikalos, kafejnīcās, galerijās, ierakstu veikalos un citās negaidītās vietās.

2013. gadā festivāla aktivitātēs piedalījās ap 17 000 mūzikas cienītāju, un teju 800 mūzikas industrijas delegāti un industrijas profesionāļi.

Vairāk informēcijas: www.tmw.ee

Festivāla trīs dienu biļete nopērkama Biļešu Serviss kasēs un maksā 45.01 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja