Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starptautiskais Operetes festivāls noslēgsies ar krāšņu Galā koncertu un Valšu vakaru

Sācies 7. augustā, 4. Starptautiskais Operetes festivāls noslēgsies 12. augustā ar diviem lieliskiem, dzīves krāšņumu apliecinošiem pasākumiem: plkst. 19 Ikšķiles estrādē izskanēs Galā koncerts, savukārt plkst. 22 ikviens tiek aicināts uz Valšu vakaru.

Galā koncertā piedalīsies Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra vadošie un regulāri starptautiski koncertējošie solisti Oļena Arbuzova (soprāns), Valērija Tulis (soprāns), Volodimirs Odrinskis (tenors), Oleksandrs Čuvpilo (tenors); Operetes teātra solisti – operdīva Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns) un Nauris Indzeris (baritons), kā arī Operetes teātra dejotāji un simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Koncertā gan viesu, gan latviešu mākslinieku interpretācijā skanēs dažādu muzikālā teātra žanru mūzika: fragmenti no Franča Lehāra operetēm Smaidu zeme un Džudita; Doretas skaistais sapnis no Pučīni operas Bezdelīga, duets All I ask from you no Endrū Loida Vēbera mūzikla Operas spoks, dziesma Es eju kalnos no mūzikla Mūzikas skaņas, Toreadora kuplejas no Žorža Bizē operas Karmena, neapolitāņu dziesma O, sole mio!, Ziedu duets no Leo Delība operas Lakmē, fragments no Žana Žaka Ofenbaha operetes Skaistā Helēna un daudzi citi gan populāri, gan arī līdz šim Latvijā mazāk dzirdēti vai nedzirdēti, bet citur pasaulē iecienīti skaņdarbi.

Savukārt Valšu vakarā elegantos un jautros Johanna Štrausa visaizraujošākos valšus un polkas atskaņos Operetes teātra simfoniskais orķestris, radot pacilātu, īpašu romantiskas vasaras nakts gaisotni un neaizmirstamas izjūtas, izbaudot īstu Vīnes deju tūri zem klajas debess, uz skatuves, blakus orķestrim.

Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele uzsver: "Ar Operetes teātri sadarbojos jau vairākus gadus, un vienmēr priecājos par uzaicinājumiem piedalīties gan izrādēs gan koncertos. Šis koncerts noteikti būs kas īpašs: iemīļoti mākslinieki, orķestris un katrā ziņā prieks par to, ka atkal esam kopā! Tāpēc ļoti ceru, ka pavisam drīz operetes tradīcijas ieņems paliekošu, lielu un nozīmīgu vietu Latvijas kultūras dzīvē."

Operdziedātāja, LNO soliste Jolanta Strikaite piebilst: "Dziedāšanas gaitu sākumā tieši mūzikli bija tas žanrs, kas saveda mani kopā ar cilvēkiem, kuri tālāk ieveda klasiskās mūzikas laukā. Šogad Operetes festivālā man būs iespēja vēlreiz izbaudīt un izdzīvot mūziku, kas reiz bijusi tik svarīga nodaļa manā dzīvē. Šīs mūzikas valoda ir trausla un patiesa. Dziesma no Mūzikas skaņām, skaistākais mīlas duets no Operas spoka! Un tas ir tikai mazumiņš no kopējās un krāsainās festivāla muzikālās buķetes."

Savukārt dziedātāja Anta Jankovska atzīst, ka Operetes festivāla Galā koncerts skaistajā Ikšķiles brīvdabas estrādē ir krāšņs un gaidīts pasākums. "Tas ir gan sava veida atskaites punkts par padarīto, gan jauna, nedzirdēta repertuāra performēšanas arēna. Šogad īpašs festivāls, īpašā laikā, ar kolēģiem no Ukrainas teātra!. Ļoti gaidām!"

Koncertu veido radošā komanda: režisors Mārtiņš Kagainis, diriģents Atvars Lakstīgala, horeogrāfe Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece Vita Radziņa, scenogrāfe un video-multimāksliniece Ineta Sipunova, kā arī mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

No 7.līdz 12.augustam Ikšķilē norisināsies 4. Starptautiskais Operetes festivāls, piedāvājot krāšņu programmu, kurā būs pārstāvēti dažādi muzikālā teātra žanri dažādām muzikālajām gaumēm un pieredzēm. Šogad īpašie viesi būs Kijivas Nacionālā Akadēmiskā operetes teātra (Ukraina) vadošie solisti.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Informācija par festivālu un tā māksliniekiem pieejama gan sociālajā tīklā Facebook, gan Operetes teātra mājaslapā: www.operetesteatris.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja