Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā 0 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Šonedēļ tiks noskaidrots, kas šogad pārstāvēs Latviju Eirovīzijā

Sestdien, 11. februārī, plkst. 21.10 tiešraidē LTV1, REplay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv notiks Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa Supernova fināls. LTV7 būs iespēja vērot tiešraidi ar zīmju valodas tulkojumu. Par iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā sacentīsies desmit dalībnieki.

Supernovas pusfināla tiešraidē skatītāji un žūrija lēma, ka finālā piedalīsies: Alise Haijima, Luīze, Raum, Toms Kalderauskis, Artūrs Hatti, Patrisha, grupa Sudden Lights, grupa 24. Avēnija, Avéi un Markus Riva.

Arī finālā katra skatītāja balss būs svarīga – par savu favorītu no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā. Konkursa uzvarētājs tiks noteikts skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

Supernovas finālā skatītājus priecēs viesmākslinieki: šovu atklās 2019. gada Eirovīzijas uzvarētājs no Nīderlandes – Dankans Laurencs (Duncan Laurence), kurš izpildīs dziesmu Arcade, savukārt noslēgumā uzstāsies Elīza Legzdiņa – latviešu izcelsmes dziedātāja, kura dzīvo un mūzikas karjeru veido Lielbritānijā. Elīza izpilda hiphopu, elektronisko mūziku, kā arī deju popu un R&B. Dziesmā Roll With Me viņai pievienosies Beanie – grupas Rudimental bundzinieks.

Paralēli dziesmu konkursa finālam no plkst. 21.10 LTV jauniešu platformas 16+ Youtube kanālā (LTV_16plus) un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv notiks tiešraide Supernova neoficiāli. Visi finālisti uzreiz pēc uzstāšanās dosies pie Nansijas Garkalnes un grupas Citi zēni solista Jāņa Pētersona, lai ne tikai atbildētu uz āķīgiem jautājumiem, bet arī izpildītu skatītāju 16+ Instagram un TikTok iesūtītos izaicinājumus. Supernova neoficiāli piedalīsies arī tiktokeris Niklāvs Kravalis, kurš ļaus ielūkoties fināla aizkulisēs, satiekot ne tikai māksliniekus, bet arī šova radošo komandu.

Konkursa rezultātus, atklājot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, Latvijas Televīzija publicēs pēc fināla 11. februārī.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa Supernova pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Izlozē noskaidrots, ka 2023. gada Eirovīzijā Latvijas, tātad konkursa Supernova uzvarētāja, dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji Kalush Orchestra ar dziesmu Стефанія, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja