Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Šogad Eiroradio Ziemassvētku koncerts notiks koncertzālē Latvija

Koncertzālē Latvija 17. decembrī plkst. 16.00 notiks Eiroradio Ziemassvētku koncerts, kas ar Latvijas Radio 3 Klasika tiešraides starpniecību izskanēs daudzās valstīs visā pasaulē, bet koncerta apmeklētāji šo notikumu varēs baudīt klātienē.

Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga, pianists Daumants Liepiņš un ērģelniece Liene Andreta Kalnciema diriģenta Normunds Šnē vadībā izpildīs Georga Frīdriha Hendeļa, Ferenca Lista, Alfrēda Kalniņa un Riharda Dubras skaņdarbus.

Koncertzāle Latvija sadarbībā ar Eiropas Raidorganizāciju apvienību un Latvijas Radio 3 Klasika piedalīsies Eiroradio Ziemassvētku dienā, kas šogad tiks atzīmēta Ceturtajā adventē, bet koncerta apmeklētājiem būs iespēja šo unikālo notikumu piedzīvot klātienē. Eiroradio Ziemassvētku koncerts ar Latvijas Radio 3 Klasika tiešraides starpniecību izskanēs vairākās Eiropas Raidorganizāciju apvienības dalībvalstīs. Eiroradio Ziemassvētku diena koncerts kopš 1995. gada ir viens no skaistākajiem notikumiem Eiroradio sezonas piedāvājumā un šo koncertu tiešraidēm ir ļoti plašs klausītāju loks Eiropā, Ziemeļamerikā un citviet.

Jaunatklājēja prieks un neatturama vēlme palūkoties aiz notikumu horizonta raksturo Eiroradio Ziemassvētku koncerta dalībnieku – Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Jau kopš orķestra dibināšanas 2006. gadā tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Normunds Šnē. Sinfonietta Rīga mūziķi ir kompetenti, erudīti un radošām idejām apveltīti mākslinieki, kuri aizrautīgi turpina izzināt baroka un Vīnes klasicisma muzikālo mantojumu, arvien saviem klausītājiem aktualizē Jaunās Vīnes skolas un citu 20. gs. muzikālo strāvojumu un stilu virzienus, kā arī meklē spilgtas izpausmes mūsdienu mūzikas pasaulē. Šajā koncertā orķestrim pievienosies ērģelniece Liene Andreta Kalnciema un pianists Daumants Liepiņš.

Liene Andreta Kalnciema ir viena no spilgtākajām un visaktīvāk koncertējošām savas paaudzes latviešu ērģelniecēm, kura ieguvusi starptautisku atzinību. Ērģelniece koncertējusi un aizvadījusi meistarklases daudzās Eiropas valstīs un arī Kanāda. Muzicējusi kopā arī ar LNSO, Liepājas simfonisko orķestri, Mūzikas akadēmijas studentu orķestri un Lietuvas kamerorķestri.

Daumants Liepiņš ir klaviermūzikas pasaules jaunā, uzlecošā zvaigzne. 2017. gadā saņēmis Lielo Mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks, viens no spožākajiem Latvijas mūziķiem plašu starptautisku atpazīstamību ieguvis, uzvarot vairākos prestižos konkursos. Līdzās solokoncertiem dažādās pasaules vietās, uzstājies kopā ar nozīmīgākajiem Lielbritānijas, Dānijas, Rumānijas, Gruzijas, Spānijas un Latvijas orķestriem.

Nozīmīgs koncerta notikums būs Riharda Dubras jaundarba klavierēm un kamerorķestrim Concertino di Natale pirmatskaņojums. Koncertā izskanēs arī Georga Frīdriha Hendeļa Koncerts ērģelēm un kamerorķestrim Sibemolmažorā op. 4 Nr. 6 un Concerto Grosso Domažorā no oratorijas Aleksandra svētki orķestrim, Alfrēda Kalniņa Ziemassvētku šūpuļdziesma ar ērģeļu solo, kā arī Ferenca Lista Trīs gudro maršs un Iededzot Ziemassvētku eglīti no klavieru svītas Ziemassvētku eglīte.

Stundu pirms tiešraides - plkst. 15.00 - koncertzāles Latvija Greenroom telpā interesenti aicināti piedalīties pirmskoncerta sarunās ar māksliniekiem, kuras iespējams apmeklēt bez maksas.

Lūgums ņemt vērā, ka saistībā ar starptautisko tiešraidi, ieeja koncertā atļauta tikai līdz plkst. 15.55!

Biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja