Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas pastkarte Maestro dziesmās

Latvijā pirmais multimediālais jukebox mūzikls Mežrozīte. Pilsētas romance ar Raimonda Paula populāro dziesmu mūziku Matīsa Žilinska aranžējumā pirmizrādi piedzīvos trešdien, 20. decembrī, plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī.

Tā būs Operetes teātra desmitās jubilejas sezonas kulminācija. Mūzikla libreta autore ir dramaturģe Dace Micāne-Zālīte, režisors – Mārtiņš Kagainis. Galvenajās lomās dziedātāji – Dināra Rudāne un Dainis Skutelis.

"Ar komponista Raimonda Paula dziesmām uzaug paaudzes. Ikviena viņa dziesma ir stāsts, kuru radošā komanda šajā mūziklā rada šodienas krāsās un dzīves jaudā. Rīga ir un būs satikšanās vieta – ne tikai dziesmā, bet arī dzīvē. Tikai jāļaujas tam notikt! Tepat Rīgā, Iļģuciemā, Mežrozīte plaukst ik brīdi," stāsta Dace Micāne-Zālīte.

"Ar Maestro Raimondu Paulu sadarbojos diezgan sen, tāpēc priecājos no visas sirds par šo piedāvājumu. Maestro mūzikā ir dzīve, gaisma, nesamākslotība un daudz mīlestības. To dziedāt ir absolūta bauda!" atklāj galvenās varones Evas atveidotāja Dināra Rudāne, kurai šis ir pirmais mūzikls. Lomās arī Kārlis Rūtentāls, Toms Kalderauskis, Austra Elza Kozuliņa, Edvards Grieze, Maija Punka, Sarma Liede, Emīls Gilučs u. c., kā arī dejotāji – Zane Prokofjeva, Asnate Rikse, Rolands Šteinbergs, Kārlis Kemlers – un instrumentālais ansamblis Matīsa Žilinska vadībā. Radošajā komandā ir arī horeogrāfe Ieva Kemlere, scenogrāfe, multimediju māksliniece Ineta Sipunova, kostīmu māksliniece Antra Hanna Elerta (Cinnamon), grima māksliniece Liāna Repule, gaismu mākslinieks Ivars Vācers.

Mūzikla pamatā ir romantisks stāsts par divu cilvēku satikšanos – Viņš (Dainis Skutelis), nedaudz dzīves nomocīts, un Viņa (Dināra Rudāne) – dzīves izvēles, radošās karjeras meklējumos. Caur drāmu abi nonāk pie piedošanas, draudzības un mīlestības. Maestro Raimonda Paula populārās melodijas Laternu stundā, Nepārmet man, Mežrozīte, Tumši zilā, Cik klusa nakts, Undīne u. c. Matīss Žilinskis aranžējis krāšņā Brodvejas džeza stilistikā. Mūzikls būs kā Rīgas pastkarte, kas nākusi no Raimonda Paula bērnības gadiem Iļģuciemā, kur viņa tēvs Voldemārs un vectēvs Ādolfs bija stikla pūtēji Iļģuciema stikla fabrikā.

Nākamgad mūzikls tiks rādīts 14. februārī Alūksnes novada Kultūras centrā, 16. februārī Valkas pilsētas kultūras namā, 3. martā Jelgavas kultūras namā, 8. martā Latgales vēstniecībā Gors, Rēzeknē, 26. martā VEF Kultūras pilī, 19. aprīlī koncertzālē Cēsis un 21. aprīlī Ventspils teātra namā Jūras vārti.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja