Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piedod man, mana dziesma. Publiskots Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksts

Laikā, kad pasākumu rīkošana ir grūti prognozējama, Austras biedrība vērš savu darbību uz latviešu dziesminieku radīto dziesmu nošu pierakstu, kā arī audio un video ierakstu apkopošanu

Pagājušā gada jūnijā, pateicoties ziedotājiem un sadarbībā ar izdevniecību Dienas grāmata, klajā nāca dziesmu nošu grāmata Valdis Atāls. Dziesmas, kuru šobrīd ir papildinājis YouTube kontā Austras istaba publiskotais Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksts. 

2021. gada 17. oktobrī Liepājā kultūras namā Wiktorija tika veikts dziesminieka Valda Atāla un ģitāristes Ilzes Gruntes koncertieraksts. Tā mērķis bija iemūžināt retāk izpildītās un mazāk skanējušās Valda Atāla dziesmas, tādējādi saglabājot un popularizējot dziesminieka radīto. Ierakstā dzirdamas tādas dziesmas kā Rudens vitrāžas, Ūdens mantra, Tas kuģis, Tevi dzirdēt, Pieskāriens, Piedod man, mana dziesma, Es neteicu to nevienam, Lai ar’ pelēka diena, Uz pusēm un citas.

Radošās telpas Austras istaba YouTube kontā nu jau ir pieejami divi Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksti – 2020. gada ieraksts mākslas galerijas Romas dārzs Berči zālē (https://youtu.be/_FyOmw2OXKM) un 2021. gada ieraksts kultūras namā Wiktorija (https://youtu.be/jxJvzaVDuiY). 

Tiem, kuri paši muzicē, ierakstītie videomateriāli un izdotā grāmata Valdis Atāls. Dziesmas, kas apkopo 55 dziesmu notis ar vārdiem un akordiem, var palīdzēt šo dziesmu apguvē. Nākotnē plānots publiskot gan šo, gan citu koncertierakstu dziesmu audio versijas mūzikas straumēšanas platformās. 

Austras biedrības projektu vadītāja Inese Muižniece stāsta: "Pandēmijas laiks mums ir uzskatāmi parādījis, cik būtiski ir veikt un publiskot audio un video ierakstus, pirmkārt, lai mēs saglabātu savas kultūras vērtības, un, otrkārt, lai tās būtu plaši pieejamas ikvienam interesentam. Šobrīd ir gandarījums par paveikto saistībā ar Valda Atāla dziesmu ierakstiem un nošu pierakstiem, bet paralēli ir liels prieks un patīkams satraukums par pašlaik vēl procesā esošajiem Arņa Miltiņa ierakstiem un nošu grāmatu, kā arī plānoto Kristīnes Locikas un noteikti vēl daudzu citu dziesminieku radošo darbu apkopojumu nākotnē. Darāmā ir daudz."

Valda Atāla un Ilzes Gruntes koncertieraksts 2021. gada 17. oktobrī notika sadarbībā ar ierakstu studiju Wiktorijas skaņu ieraksti/Wiktorija Records. Videoierakstu nodrošināja EZMedia.eu, skaņas ierakstu un apstrādi – skaņu inženieris Dzintars Vītols (Mastered by Dzintars Vītols). Ierakstu producēja Austras biedrība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja