Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Notiks Siguldas Opermūzikas svētki

Sestdien, 18.jūlijā Siguldas pilsdrupās notiks tradicionālie Opermūzikas svētki. Programmas ietvaros notiks divi koncerti, informē Diāna Kondratenko, Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Plkst. 14.00 notiks dienas koncerts "Izdziedāsim operu", kurā piedalīsies vairāk nekā 10 Latvijas kori, kas izpildīs klausītāju iemīļotu opermūziku no pazīstamām operām. Kopā ar dižkori muzicēs solisti – Nauris Indzeris, Inga Šļubovska, Andris Lapiņš, Juliāna Indrika, Anete Graudiņa un Jūlija Vasiļjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas orķestris. Dienas koncerts būs lieliska iespēja vērot koru meistarību un tai pat laikā izbaudīt opermūzikas burvību. Ieeja koncertā - bez maksas.

Savukārt plkst.18.00 opermūzikas mīļotājus priecēs Galā koncerts, kurā piedalīsies visā pasaulē atpazīstami mākslinieki - irāņu izcelsmes tenors, atzītais Marijas teātra solists Ahmeds Agadi un Kristīne Opolais, kura piedzīvo debijas prestižos Eiropas operteātros, kā arī Sergejs Kaļinovs, Krišjānis Norvelis, Inga Šļubovska, Dināra Rudāne, Latvijas Nacionālās operas orķestris un Latvijas koru dižkoris.

"Esmu lepns gan par izcilajiem māksliniekiem, kas ir apstiprinājuši savu dalību Siguldas Opermūzikas svētkos, gan par to, ka svētki atgriežas tieši Siguldā. Arī vairāki no solistiem ir izteikuši savu sajūsmu par svētku norises vietu. Vēlamies, lai Opermūzikas svētki Siguldā paliek mūžīgi. Cerams, ka 2011.gadā Siguldas Opermūzikas svētki noritēs vairāku dienu garumā, jo citviet pasaulē Opermūzikas svētkus svin pat mēnesi", par Opermūzikas svētku atgriešanos Siguldā gandarījumu pauž organizators Dainis Kalns.

Jau ziņots, ka maijā Siguldas novada dome un Opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz visu tehnisko nodrošinājumu, higiēnas nosacījumu un drošības pasākumu veikšanu svētku laikā.

Siguldas Opermūzikas svētki pēc Daiņa Kalna iniciatīvas Siguldā notiek kopš 1993.gada un ir kļuvuši par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu. Siguldas Opermūzikas svētkos uzstājušies ievērojami latviešu operdziedātāji - Inese Galante, Ingus Pētersons, Egīls Siliņš, Sonora Vaice, Inga Kalna, Miervaldis Jenčs, Jānis Sproģis un citi, kā arī ārzemju opermūzikas zvaigznes, piemēram, Katja Andželoni, Sissela Kirkebū, Dženisa Diksone, Mihela Šamira, Maikls Dīns, Alfrēdo Daza un daudzi citi. Kopš 1997.gada Siguldas Opermūzikas svētkiem īpaši tiek iestudēta kāda operas izrāde. Starp tām ir bijusi gan Š.Guno opera “Fausts", gan Dž.Verdi “Trubadūrs", gan V.A.Mocarta “Figaro kāzas", gan Ž.Bizē “Karmena", gan A.Doniceti “Mīlas dzēriens" un citas izrādes.

Biļetes uz Siguldas Opermūzikas svētkiem var iegādāties Latvijas Nacionālās operas kasē, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un kinoteātra "Lora" kasē (Siguldā, tirdzniecības centrā "Šokolāde"). Ieeja dienas koncertā "Izdziedāsim operu" bez maksas, bet biļešu cenas uz Galā koncertu sākot no 10 latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja