Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūzika un miers, laivojot Juglas ezerā

Viens no pēdējos mēnešos visbiežāk dzirdētajiem izteicieniem ir "mēs visi esam vienā laivā". Šie vārdi diemžēl parasti atskan pasaules aktuālo Covid-19 nedienu kontekstā, savukārt klausītāju iemīļotā grupa Dagamba rīko pirmo crossover mūzikas festivālu Baltijā skatītājiem laivās. Lai to baudītu, 8. augustā (sestdien) jādodas uz Juglas ezeru tepat Rīgas pievārtē.

Pirmajā festivālā uzstāsies modernās kokles virtuoze Laima Jansone (plkst. 19), ekspresīvā etnogrupa Tautumeitas (plkst. 19.45) un, protams, arī pati grupa Dagamba (plkst. 21). Ieeja festivālā paredzēta tikai laivās. Ieejas biļetes un laivu rezervācijas pieejamas Biļešu paradīzē.

"Mēs jau kādu laiku sapņojam par starpžanru mūzikas festivāla organizēšanu. Šis mūzikas žanrs pašlaik pasaulē ir ļoti populārs, to pārstāv arī, piemēram, Deivids Garets, 2Cellos, Apocalyptica un citi. Koncertējot ārpus Latvijas, esam sastapuši daudz interesantu muzikālu apvienību, kuras noteikti aicināsim uzstāties festivālā turpmākajos gados. Esam patīkami satraukti, uzsākot idejas īstenošanu, kas Dagambai iezīmēs arī jaunu sākumu, jo šis būs mūsu pēdējais koncerts tieši šādā sastāvā," stāsta festivāla idejas autors un Dagamba dibinātājs – čellists Valters Pūce. Kopā ar viņu grupā muzicē Dainis Tenis (klavieres), Antons Trocjuks (basa čells), Hamidreza Rahbaralams (perkusijas, balss) un Artūrs Jermaks (bungas).

Festivāls Laivā iecerēts kā tilts starp tradicionālajām, klasiskajām vērtībām un mūsdienu pasauli, tieši tāpat kā crossover jeb starpžanrs mūzikā. Festivāls sniegs unikālu pieredzi baudīt iemīļoto mākslinieku mūziku dzīvajā izpildījumā Juglas ezerā, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krastā. "Visi mākslinieki ir spilgti starpžanru mūzikas pārstāvji – Dagamba apvieno klasisko mūziku ar mūsdienu popmūzikai raksturīgām iezīmēm, Tautumeitas dara to pašu, tikai viņu fokuss ir uz etnomūziku, savukārt Laima Jansone savā kokles spēlē sintezē tradicionālo un laikmetīgo. Un, kā jau festivālā, būs arī pārsteigumi," stāsta Valters Pūce.

Festivāla teritorija būs atvērta no plkst. 17, lai dotos izbraucienā pa Juglas ezeru un iestiprinātos festivāla ēdamzonā. Galvenā ieeja atradīsies Brīvdabas muzeja Rietumu vārtu tuvumā (no Bonaventuras ielas puses). Ieteicams ierasties ar sabiedrisko transportu vai pa veloceliņu, piebraucot pie Brīvdabas muzeja. Automašīnas drīkstēs novietot Brīvības gatves abās pusēs starp Juglu un Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju. Festivāla teritorijā varēs iekļūt divējādi – ienesot laivu pa sauszemes ieeju vai šķērsojot vienu no trim ieejas vārtiem ezerā. Iebraukšana garantēta airu laivām, SUP dēļiem un motorlaivām ar paceļamu motoru. Festivāla teritorijā ienest pārtiku un dzērienus ir aizliegts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja