Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Miris Motörhead līderis Lemijs (papildināts 13:19)

70 gadu vecumā miris britu smagā metāla grupas Motörhead līderis Ians Lemijs Kilmisters, savā Facebook lapā otrdien paziņojuši pārējie grupas locekļi.

"Mūsu varenais, cildenais draugs Lemijs pēc neilgas cīņas ar ārkārtīgi agresīvu vēzi šodien šķīrās no dzīves," teikts grupas paziņojumā.

Par savu slimību Lemijs uzzināja tikai 26.decembrī, divas dienas pēc savas 70.dzimšanas dienas.

Lemijs dzimis Stokā pie Trentas Anglijas ziemeļrietumos, bet grupu viņš dibināja 1975.gadā. Iznākuši 20 Motörhead albumi, no kuriem nesenākais ieraksts Bad Magic tika izdots šī gada augustā.

Pēdējos gados Lemija veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājās. Vasarā grupai nācās atcelt vairākus koncertus, jo solists cieta no kuņģa problēmām un ķermeņa atūdeņošanās. Vēlāk viņam tika diagnosticēta plaušu infekcija.

Tikai pirms mēneša 61 gada vecumā no dzīves aizgāja arī bijušais Motörhead bundzinieks Fils Teilors.

"Šodien pazaudēju vienu no saviem labākajiem draugiem, Lemiju," tvītoja britu rokmūziķis Ozijs Osborns, kurš bija tuvs Lemija draugs. "Mums viņa ļoti pietrūks. Viņš bija cīnītājs un leģenda. Tiksimies otrā pusē."

Līdzjūtību izteica arī Osborna sieva Šārona. "Šodien aizgāja mans dārgais draugs Lemijs. Mēs bijām pazīstami 38 gadus. Man viņa ļoti pietrūks. Viņu nekad neaizmirsīs," raksta Osborna.

"Šodien nomira mans draugs. Mums visiem tevis pietrūks," tviterī norādīja amerikāņu smagā metāla grupas Slipknot solists Korijs Teilors. "Tavs vārds bija Lemijs, un tu spēlēji rokenrolu. Dusi mierā."

"Ak vai, Lemijs uzzināja lielo noslēpumu. Viens no visu laiku labākajiem rokeriem. Apbrīnojami unikāls basģitārists. Mans varonis," tvītoja rokgrupas Red Hot Chili Peppers dalībnieks Flea.

"Man pietrūks tevis un mūsu sarunu," teica grupas Motley Crue līderis Nikijs Sikss. "Tu vienmēr esi bijis godaprāta pīlārs. Dusi mierā, Lemij."

Līdzjūtību sociālajos tīklos izteica arī amerikāņu metāla grupas Megadeth dibinātājs Deivs Masteins, amerikāņu ģitārists Deivs Navarro, smagā roka grupas Kiss dalībnieki Džīns Simonss un Pols Stenlijs, kā arī daudzi citi.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja