Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kultūrtelpā M/Darbnīca notiks spoži džeza vakari

Kultūrtelpā M/Darbnīca šonedēļ norisināsies īpaši spoži džeza vakari. 25. novembrī tiks prezentēta unikālā projekta Live at the M/Darbnīca Vol. 1 dubultā vinila plate un pēcāk notiks saksofonista Kārļa Auziņa jaunā dubulttrio koncerts, savukārt 22. novembrī starptautisku superdžema sesiju piedāvās vēl viens lielisks latviešu saksofonists – Toms Rudzinskis.

Izdevniecības Jersika Records dubultajā vinila platē izdotā izlase Live at the M/Darbnīca Vol. 1 25. novembrī tiks prezentēta pulksten 17.00. Tas ir Latvijas džeza vēsturē nebijis projekts, kurā apkopoti analogi uz magnetofona lentēm veikti aktuālu Latvijas un arī dažu ārzemju kolēģu koncertieraksti šobrīd vadošajā džeza koncertvietā Rīgā – kultūrtelpā M/Darbnīca fon Stricka villas kvartālā. No pērnā gada augusta līdz šā gada janvārim tika ierakstīti pavisam 13 džeza koncerti. Dubultajā vinila platē iekļauts pa vienam skaņdarbam no katra.

"Nākotnē paliks tikai ieraksti," atsaucoties uz sarunu ar džeza saksofonistu un pasniedzēju Indriķi Veitneru, uzsver izdevniecības Jersika Records vadītājs Mareks Ameriks. "Cik aizraujoši būtu dzirdēt, piemēram, pirmā Latvijas džeza festivāla KIKOK mūziku no 1962. gada vai to, kas skanēja Rīgas džeza klubos Allegro septiņdesmitajos gados vai Hamlets deviņdesmitajos gados, ja vien kāds to būtu ierakstījis un izdevis… Izveidojām nelielu ierakstu telpu M/Darbnīcas aizkulisēs un sākām regulāri ierakstīt koncertu ciklu."

Rezultātā sanākusi ļoti daudzveidīga mūsdienu Latvijas džeza izlase, kurā var dzirdēt gan post-bop un neo-bop stilus, gan spirituālo un elektrisko džezu, gan eksperimentālo džezu un avangardu, kā arī fanku un pat bluegrass ietekmes. Visi iekļautie skaņdarbi ir oriģinālmūzika šobrīd vadošo Latvijas džeza mūziķu izpildījumā, kuri savos priekšnesumos iesaistījuši arī draugus no citām valstīm.

Pēc plates prezentācijas pulksten 19.00 ar savu jauno dubulttrio uzstāsies inovatīvais saksofonists Kārlis Auziņš, kuram attiecīgi pievienosies kontrabasisti Edvīns Ozols un Gediminas Stepanavičius (Lietuva) un bundzinieki Kaspars Kurdeko un Rinalds Maksimovs. Kārlis radījis novatorisku skaņdarbu svītu tieši tik neparastam instrumentu sastāvam. Pats autors to dēvē par muzikālu ceļojumu, kas caur meditatīvām skaņu ainavām, hipnotizējošiem ritmiem un enerģētiskām pasažām mudina klausītāju ielūkoties sevī un rast šajā pieredzē miera sajūtu.

Savukārt jau 22. novembrī pulksten 20.00 dienu pirms sava starptautiskā kvinteta ABYSS jaunā albuma tūres noslēguma koncerta kultūrtelpā Tu jau zini kur Tallinas kvartālā īstu superdžema sesiju M/Darbnīcā piedāvās vēl viens aizrautīgs latviešu saksofonists Toms Rudzinskis, piedaloties arī dāņu basistam Kenetam Dālam Knudsenam, ukraiņu ģitāristam Igoram Osipovam, latviešu taustiņinstrumentālistam Rūdolfam Macatam un dāņu bundziniekam Matiasam Fišeram.

Biļetes uz pasākumiem nopērkamas kultūrtelpas mājaslapā mdarbnica.lv. Plates prezentācija apmeklējama bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja