Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Koncertzālē Palladium Rīga uzstāsies džezpopa zvaigzne Džeimijs Kalums

Koncertzālē Palladium Rīga 12. februārī uzstāsies viens no spilgtākajiem mūsdienu džezpopa māksliniekiem Džeimijs Kalums (Jamie Cullum), kura enerģiskie dzīvie priekšnesumi, kas apvieno džezu, popu un soulmūziku, ir iemantojuši pasaules mēroga atzinību, informēja koncerta rīkotāji

Angļu džezpopa dziedātājs Džeimijs Kalums ir viens no pasaulē visatzītākajiem šī gadsimta dziedošajiem pianistiem, dziesmu autoriem un klasisku dažādu žanru dziesmu interpretētājiem. Kaut savas daudzšķautņainās daiļrades un pārsteigumu pilnās koncertdarbības dēļ dēvēts par džezpopa dziedātāju, viņš ir arī ierakstus visvairāk pārdevušā britu džeza mākslinieka titula īpašnieks. Pazīstams arī kā iknedēļas džeza radio šova vadītājs BBC Radio 2.

Karjeras laikā Džeimijs Kalums ir ierakstījis 9 studijas albumus, izdevis 3 izlases, vienu koncertieraksta albumu un 24 singlus. Savulaik braucis koncertturnejās kopā ar leģendāro, savas pēdas arī mākslinieka dvēselē atstājušo un turpmākajai daiļradei iedvesmojušo dziedātāju Eimiju Vainhausu un viņas pavadošo grupu, ar kuru esot pat kļuvuši par tuviem draugiem.

Džeimijs Kalums ne vien dzied un spēlē klavieres, bet ar kāju sit arī ritmu, izmantojot īpašu, apskaņotu kasti (stomp box), kas novietota zem klavierēm. Kad dziedātājs no tām pieceļas, palaižot atpūsties arī pavadītājmūziķus, viņš kļūst par cilvēku-orķestri, izpildot vienatnē, piemēram, to pašu The White Stripes lielāko, jau par sporta stadionu folkloru kļuvušo hitu Seven Nation Army bez neviena instrumenta, izņemot muti un balss saites, vispirms “iebītboksojot” un “iecilpojot” ritma partiju, bet pēc tam dziedot pa virsu, un tas jau vairs ne tuvu nav džezs, bet tāda padauzīšanās – žaketes, šlipses, tauriņi, aproču pogas, puķes pa gaisu, un visiem jautri.

Kaut savā mūzikā mākslinieks sen pārkāpj džeza standartu robežas, viņš ir palicis šim žanram uzticīgs, kopš 2010. gada otrdienās vadot iknedēļas džeza raidījumus BBC Radio 2. Ierakstot 2014. gada albumu Interlude ar džeza skaņdarbu kaverversijām, viņš esot iedvesmojies no sava radio šova, uzdziedot duetos ar Lauru Mvulu un Gregoriju Porteru - dziedātājiem, kuriem viņa raidījums esot kalpojis kā tramplīns uz lieliem panākumiem. Svinot šī - sava pirmā no A līdz Z džezam piederīgā - albuma iznākšanu, Džeimijs Kalums spēlējis pasaules nozīmīgākajos džeza klubos – Ņujorkas Blue Note Jazz Club un Londonas Ronnie Scott's.

Dažādu žanru dziesmu kaverversijas liecina par daudzveidīgiem iedvesmas avotiem. Terminoloģijas pastiepšanai nu jau viņš kādu laiku tiek dēvēts par popdžeza dziedātāju, kurš no albuma uz albumu izved mūs cauri dažādām desmitgadēm ar tām raksturīgām tendencēm, arvien vairāk piedāvājot oriģinālkompozīcijas, bet, saglabājot tradīciju, nospēlēt pa kādam klasiskam gabalam. Gan no džeza un soula, gan roka un popa, gan hiphopa un elektronikas grandiem – repertuārā ir The Killers, Reja Čārlza, Sufjana Stīvensa, Rendija Ņūmena, Kanye West, Massive Attack, Rihannas, Pussycat Dolls, Gnarls Barkley, Eltona Džona, Džastina Timberleika, Joy Division, Lady Gaga un citu dažādu laikmetu mākslinieku slavenās un ne tikai slavenās dziesmas. Tas viss jau pie mums nākamā gada 12. februārī koncertzālē Palladium Rīga.

Biļetes tirdzniecībā no 20. septembra plkst. 9.00 Biļešu servisa tīklā. FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedri, kā arī Delfi+ abonenti, biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 18. septembra plkst. 9.00, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja