Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Komponiste Lolita Ritmanis saņēmusi galveno balvu starptautiskajā filmu mūzikas festivālā Tenerifē

ASV dzīvojošā un strādājošā latviešu komponiste Lolita Ritmanis ieguvusi Tenerifes Starptautiskā filmu mūzikas festivāla Fimucite konkursa sadaļas Fimucinema galveno balvu par labāko orģinālmūziku vēsturiskajai kara drāmai Dvēseļu putenis, aģentūru informēja filmas radošās komandas pārstāve Ligita Mieze.

Svētdien festivāla Fimucite apbalvošanas ceremonijā pēc festivāla žūrijas vērtējuma Fimucinema Alex North balvu par 2020.gada labāko oriģinālo filmas mūzikas partitūru saņēma Ritmanis. Žūrija uzsvērusi komponistes muzikālo meistarību, "piešķirot jūtīgumu un spēku emocionāli skaudram un nomācošam stāstam".

Ritmanis pateicās žūrijai un organizatoriem, norādot, ka viņa dala šo balvu ar 120 mūzikas izpildītājiem - mūziķiem un dziedātājiem, kuri "mūzikai iedvesa dzīvību". Tāpat viņa teica paldies Latvijas Radio 1 mūzikas ierakstu komandai Vara Kurmiņa un Māra Briežkalna vadībā, Valsts Akadēmiskajam korim Latvija un tā diriģentam Mārim Sirmajam un menedžerim Mārim Ošlejam.

Komponiste pauda pateicību arī mūzikas instrumentācijas autoram Larijam Renčam, orķestra producentam Edgaram Saksonam, nošu pārziņiem Baibai Čirkšei un Uģim Meņģelim, papildus orķestrētājam Stīvenam Reideram un ritmu inženierim un kopproducentam Markam Matsonam.

Pateicības vārdi tika veltīti arī filmas montāžas režisoram Gatim Belogrudovam, filmas skaņu režisoram Aleksandram Vaicahovskim, režisoram Dzintaram Dreibergam un producentei Ingai Praņevskai "par viņu redzējumu un neticamo aizrautību izstāstīt Aleksandra Grīna episko stāstu par Pirmo pasaules karu".

"Ar elpu aizraujošu Valda Celmiņa kinematogrāfiju un spēcīgo un sirdi plosošo aktieru sniegumu, sākot ar aktieriem galvenajās lomās, līdz tūkstošiem ekstru, kuri brīvprātīgi gulēja stindzinošā sniegā, lai atainotu kara nežēlību, šajā filmā bija iesaistīta visa tauta," atzīmēja Ritmanis.

Mieze pavēstīja, ka albums ar filmas Dvēseļu putenis skaņu celiņu pieejams mūzikas veikalos Latvijā un digitālajās platformās, kā, piemēram, izdevniecībā MicRec, ASV LaLa Land Records un CD Baby, kā arī iTunes un Spotify.

Filma Dvēseļu putenis ir līdz šim skatītākā filma atjaunotās Latvijas vēsturē. Latviešu izcelsmes komponistes Ritmanis filmas mūzikas ierakstā piedalījies diriģents Sirmais un kora Latvija mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris.

Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra Sinfonietta Rīga un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas.

Mūzikas ieraksts veikts Latvijas Radio 1.studijā Briežkalna un skaņu režisora Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Renčs no ASV, savukārt mūzikas miksēšanu īstenoja amerikāņu producents un skaņu režisors Matsons.

Savukārt albums, kurā iekļauta mūzika no filmas Dvēseļu putenis, atzīts par labāko mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons kategorijā Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja