Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdots Rīgas Saksofonu kvarteta albums Saule tikai/Merely Sun

Jaunajā, ierakstu kompānijas SKANi izdotajā albumā Saule tikai/Merely Sun iekļauti pieci pasaules pirmieskaņojumi, ko veicis Rīgas Saksofonu kvartets (RSQ) ar atskaņotājmākslinieku domubiedru līdzdalību, informēja ierakstu kompānijas pārstāvji.

Albumā pirmieskaņotas kompozīcijas, kurām komponisti iedvesmu smēlušies dzejā, sapņu pasaulē, Jāņa Atklāsmes grāmatā, Vecrīgas ainavās un fotomākslas impulsos: Daces Aperānes darbs Divas fantāzijas,  Mārītes Dombrovskas Dīvainie sapņi, Riharda Dubras Vidi quattuor angelos, Edgara Mākena Rīgas triptihs, Riharda Zaļupes Palielinājums izplūdumā.

"Rīgas Saksofonu kvartets ir viena no nozīmīgākajām un pieredzes bagātākajām kamermūzikas vienībām Latvijā. Dibināts pirms teju 30 gadiem, šis dinamiskais ansamblis turpina pārsteigt ar inovatīvām programmām un neparastiem sadarbības projektiem. Arī šis albums nav izņēmums – tajā līdzās saksofoniem dzirdēsiet sitaminstrumentus, klavieres, akordeonu, balsi un elektroniku. Kvarteta devums latviešu mūsdienu mūzikas attīstībā ir nenovērtējams, un šis albums, kas jau izraisījis starptautisku mediju interesi un ticis raidīts prestižajā BBC Radio 3 kanālā, ir tam spilgts piemērs,"  skaidro SKANi vadītājs Egīls Šēfers.

Pašreizējā sastāvā kvartets ir kopš 2016. gada, un tajā muzicē Artis Sīmanis, Katrīna Kivleniece-Cābule, Ainars Šablovskis un Baiba Tilhena. Muzikālās sadarbības partneri šajā albumā – pianiste Herta Hansena, akordeoniste Natālija Meļņikoviča, dziedātāja Ieva Parša un sitaminstrumentālisti Guntars Freibergs un Rihards Zaļupe, kura kompozīcija ieskaņota šajā albumā.

Ar Arti Sīmani kodolā Rīgas Saksofonu kvartets rada daudzveidīgas koncertprogrammas, repertuārs ir milzīgs – no Gabrieli un Baha līdz Glāsam un Pjacollam, no pasaules mūzikas līdz džezam. Ansamblis uzstājas kā kvartets un arīdzan ar Latvijas profesionālajiem orķestriem un koriem, muzicē Latvijas koncertzālēs, skolās, baznīcās un brīvdabas koncertos. Saņēmis Lielo mūzikas balvu 1999 par augstu māksliniecisko sniegumu 1. Starptautiskajā saksofonmūzikas festivālā Saxophonia un īpaši aktīvu koncertdarbību Latvijā, piedalījies Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē izrādē Zemes augļi un ceļojis pa Latviju ar dabas apskatnieku Māri Olti.

Albums no ceturtdienas, 13. maija, pieejams gan CD formātā mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās Latvijā un 80 pasaules valstīs, gan arī visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. 

SKANi ir vienīgā mūzikas izdevniecība Latvijā ar plašu starptautisku izplatītāju tīklu. Pateicoties sadarbībai ar partneriem ASV, Nīderlandē un Lielbritānijā, SKANi izdotie latviešu mūzikas CD nonāk tirdzniecībā 80 pasaules valstīs, kā arī visās digitālās mūzikas platformās – Spotify, iTunes, Amazon Prime un citās. Pērn SKANi albumi sasniedza 400 000 klausītāju lielu auditoriju. SKANi ir Latvijas Mūzikas informācijas centra zīmols, kas darbojas, pateicoties VKKF un Kultūras Ministrijas atbalstam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja