Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Grupa Green Day izdod jaunu albumu

Globālā mēroga rokgrupa Green Day, kuras sastāvā darbojas Billijs Džo Ārmstrongs (Billie Joe Armstrong), Maiks Dirnts (Mike Dirnt) un Trejs Kūls (Tré Cool), nodod klausītājiem četrpadsmito studijas ieraksta albumu Saviors. Līdztekus albumam pie faniem nonāk arī dziesmas Bobby Sox videoklips.

"Bobby Sox ir viena no manām mīļākajām dziesmām albumā,” stāsta Billijs Džo Ārmstrongs. “Tā ir deviņdesmito gadu dziesma, kuru mēs nekad neuzrakstījām. Sākumā tā bija dziesma, ko uzrakstīju savai sievai, bet, kad tā jau ieguva reālas aprises, es gribēju to mainīt un pievienoju: "Vai tu gribi būt mans puisis?", papildinot to ar "Vai vēlaties būt draudzene"... Tādējādi dziesma kļūst par sava veida universālu himnu.

Jaunajā albumā Saviors ir iekļauti iepriekš izdotie singli  One Eyed Bastard, Dilemma, Look Ma, No Brains!, un The American Dream Is Killing Me, kurus savulaik ar lielām uzslavām izcēla industrijā nozīmīgie mūzikas izdevumi Rolling Stone, Alternative Press, SPIN, Stereogum, Brooklyn Vegan un daudzi citi.

Dažu pēdējo mēnešu laikā Green Day mēdza pēkšņi parādīties dažādās iepriekš neizsludinātās vietās ar pārsteiguma priekšnesumiem, sniedzot faniem ieskatu no gaidāma albuma. Vai nu tas ir neliels un intīms priekšnesums Anglijas krogā vai izpārdots pēkšņi izsludināts pārsteiguma šovs Lasvegasā - visur atjundīja atmiņā to pašu dzirksteļojošu enerģiju, kādu Green Day pasaulei dod jau kopš deviņdesmito gadu sākuma.

Albuma ieraksts tapis Londonas un Losandželosas studijās, tā tapšanā piedalījās arīdzan Grammy balvas ieguvējs un ilggadējais grupas sadarbības producents Robs Kavallo (Rob Cavallo), kurš arīdzan ir bijis līdzdalīgs Green Day ikonisko albumu Dookie (1994) un American Idiot (2004) tapšanā.  

Līdz ar pavasari Green Day uzsāks savu apjomīgo pasaules koncertu tūri, kas sāksies ar koncertiem Eiropā un Apvienotajā Karalistē. Koncerta repertuārā tiks iekļautas gan jaunā albuma, gan arī Dookie un American Idiot albumu dziesmas. Pilnvērtīgu tūres informāciju un datumus var meklēt grupas mājaslapā.

Green Day, kas ir dibināta 1986. gadā Bērklijā, Kalifornijā, ir viena no pasaulē visu laiku visvairāk pārdotajām grupām ar vairāk nekā 75 miljoniem pārdotu ierakstu visā pasaulē un 10 miljardiem kumulatīvo audio/vizuālo straumju. Pieckārtēji Grammy balvas ieguvēji Rokenrola slavas zāles kandidāti 1994. gadā izdeva savu debijas albumu Dookie, kas tika pārdots vairāk nekā 10 miljonus un sasniedza 10 reizes platīna/dimanta statusu, un tiek plaši atzīti par galvenajiem pankroka popularizēšanas māksliniekiem visas savas karjeras garumā.

Entertainment Weekly sauc Green Day par "savas paaudzes ietekmīgāko grupu", savukārt Rolling Stone apliecina: "Green Day ir iedvesmojis uzsākt vairāk jaunu grupu nekā jebkura cita apvienība šajā žanrā un liekas, ka tas nemainās."

2004. gadā Green Day izlaida albumu  - American Idiot, kas piesaistīja uzmanību, pārdodot vairāk nekā 8 miljonus eksemplāru tikai ASV vien un saņemot Grammy balvu kā Labākais roka albums. Mojo paziņoja: "Tāda veida ieraksts, kas nosaka jaunus parametrus attiecībā uz to, kas ir iespējams no pankrokenrola grupas 21. gadsimtā." 2010. gadā Brodvejā debitēja American Idiot skatuves adaptācija, izpelnoties kritiķu un komerciālu atzinību. Grupas Green Day trīspadsmitais studijas albums Father Of All..., kas izdots 2020. gadā, debitēja 1. vietā Billboard albumu pārdošanas topā un 1. vietā gan Apvienotajā Karalistē, gan Austrālijā. Pitchfork paziņoja: “Green Day radījis populārākās un jauneklīgākās dziesmas pēdējos gados. Trijotne izklausās uzmundrināta, drīzāk kā izsalkuši jaunpienācēji, kas liek lietā savas prasmes.” 2021. gada jūlijā Green Day sāka turneju The Hella Mega Tour (ar Fall Out Boy & Weezer). Pasaules turneja ietvēra 29 izpārdotus stadiona koncertus, tostarp tādas slavenas vietas kā Londonas stadions un Losandželosas Dodger stadions. Tagad ir iznācis viņu ļoti gaidītais 14. studijas albums Saviors.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja