Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Georgija Osokina solokoncertā Mazajā Mežotnes pilī skanēs Vaska, Lista, Brāmsa un Haidna skaņdarbi

Ar solokoncertu Mazajā Mežotnes pilī 7. septembrī plkst. 19 viesosies latviešu pianists Georgijs Osokins. Šajā vakarā mākslinieka sniegumā izskanēs Pētera Vaska Baltā ainava, Johannesa Brāmsa Otrā sonāte, Jozefa Haidna Lielā sonāte u.c. skaņdarbi, informēja koncerta rīkotāji

"Daudz kas šajā programmā notiks pirmo reizi. Sava veida eksperimentēšana, kuru ļoti bieži atļaujos realizēt tieši Mežotnē, kur vienmēr veidojas īpaša noskaņa. Meklējot jaunus krastus, citu sonoriku un svaigumu, pirmo reizi atskaņošu Haidna un Brāmsa solo mūziku. Skanēs spožā un vēlīnā Haidna Sonāte un agrīnā, bet ļoti mistiskā un kaislīgā Brāmsa Sonāte. Savukārt Pētera Vaska un Ferenca Lista opusi būs kā sava veida kolonnas, atverot un noslēdzot koncerta ceļojumu," saka Georgijs Osokins.

Pianistu Osokinu dinastijas jaunākais pārstāvis Georgijs Osokins plašu starptautisku ievērību guva 2015.gadā, kad, būdams vien 19 gadus vecs, piedalījās Starptautiskajā Šopēna konkursā. Jau vēl pirms konkursa fināla Georgijs Osokins saņēma uzaicinājumus uzstāties gan prestižajā festivālā Šopēns un viņa Eiropa Varšavā, gan doties pirmajā Japānas tūrē. Georgijs Osokins koncertējis Polijas Nacionālā radio simfoniskā orķestra koncertnamā Katovicē, Tokijas Metropoles teātrī; viņš uzstājies Šveicē, Vācijā, ASV u.c. Šogad Georgijs kā solomākslinieks debitējis Pjēra Bulēza zālē Berlīnē, kā arī atgriezies Milānas Serate Musicali festivālā un Londonas Vigmora zālē, kā arī debitējis kopā ar Izraēlas Filharmonijas orķestri. Kopš 2018. gada mūziķis sadarbojas ar Gidonu Krēmeru un kļuvis par orķestra pastāvīgo rezidējošo viesmākslinieku. Gidons Krēmers par šo sadarbību teicis: "Georgijs Osokins ir ne tikai izcils pianists, bet arī ļoti apdāvināts mūziķis, ar kuru kopā ir milzīgs prieks atskaņot dažādu autoru un stilu partitūras!" Oktobrī Georgijs Osokins kopā ar Kremerata Baltica dosies Āzijas tūrē.

2016. gadā Georgijs Osokins saņēma Lielo Mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks, kļūstot par jaunāko mākslinieku, kurš saņēmis šo augstāko klasiskās mūzikas apbalvojumu, savukārt 2021.gadā LMB viņš saņēma kategorijā Par izcilu interpretāciju.

Kad vien iespējams, Georgijs uzstājas arī Latvijā, un 7. septembrī būs patiešām ekskluzīva iespēja viņa vienīgo solokoncertu baudīt Lielupes krastā, Mazajā Mežotnes pilī.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja