Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Foto: Pianiste Marta Argeriča koncertā Rīgā apbur ar vieglumu un apgarotību

Pirmdien, 7. oktobrī, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notika pasaulslavenās argentīniešu pianistes Martas Argeričas koncerts, kurā viņa muzicēja kopā ar savu domubiedri japāņu pianisti Akani Sakai

Šis pasākums atklāja producentu grupas Wintour Group jauno sezonu un pulcēja plašu apmeklētāju loku, visas biļetes uz koncertu bija pārdotas.

"Marta Argeriča ir ne vien virtuoza pianiste, bet arī dīva gan uz skatuves, gan dzīvē. Mēs ilgi bijām saziņā par koncerta norisi Rīgā, izskatījām dažādus iespējamos datumus, bet gala lēmums nāca spontāni – vien mēnesi pirms koncerta izsludināšanas. Priecājos, ka tieši ar šādu notikumu atklājām jauno sezonu," saka Wintour Group vadītājs Jevgeņijs Vintūrs.

Pianiste Akani Sakai atklāja koncertu ar Ludviga van Bēthovena Mēnesnīcas sonāti, pēc tam Marta Argeriča un Akane Sakai atskaņoja Sergeja Prokofjeva Pirmo jeb Klasisko simfoniju un Sergeja Rahmaņinova Simfoniskās dejas aranžējumā divām klavierēm.

Marta Argeriča šogad atzīmēja savu 83. dzimšanas dienu, taču turpina aktīvi koncertēt. Savā karjerā viņa ir kāpusi uz skatuves visās prestižākajās koncertzālēs un saņēmusi vairākas godalgas, kuru vidū ir trīs Grammy. Marta Argeriča ir pazīstama ar spēju iedzīvināt skaņdarbus ar emocionālu dziļumu un tehnisko meistarību, turklāt viņa apbur ar savas klavierspēles vieglumu, dabiskumu un apgarotību. 

Vēl šajā sezonā kompānija Wintour Group organizēs Vīnes zēnu kora koncertu (26. oktobrī Rīgas Domā), kontrtenora Maksa Emanuela Cenčiča koncertu (22. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī) un mecosoprāna Džoisas Didonato koncertu (8. februārī Latvijas Nacionālajā operā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja