Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

FOTO: Iestudēts mūzikls Eslingena par latviešiem bēgļu nometnē

11. novembrī koncertzālē Rīga notiks leģendārās grupas Čikāgas piecīši solista Alberta Legzdiņa, komponistes, Emmy balvas laureātes Lolitas Ritmanes un Andra Ritmaņa komponētā mūzikla Eslingena jauniestudējuma pirmizrāde.

Muzikālā dziesmu spēle vēsta par mīlestību un ikdienu kādreiz lielākajā latviešu bēgļu nometnē, kas pēc Otrā pasaules kara darbojās Vācijas mazpilsētā Eslingenā. "Es biju viens no šīs bēgļu nometnes iemītniekiem, tādēļ iestudējumā ir arī daudz autobiogrāfisku momentu," stāsta darba līdzautors Alberts Legzdiņš.


Pirmo reizi Latvijas skatītājiem šī dziesmu spēle tika rādīta pirms 10 gadiem trimdas latviešu izpildījumā. Šoreiz tapis darba jauniestudējums, kurā spēlē pašmāju aktieri un dziedātāji. Iestudējumā piedalās Indra Burkovska, Rasma Garne, Raimonda Vazdika, Valdis Lūriņš, Juris Kalniņš, Mārtiņš Vilsons, Artis Bētiņš, Olafs Bergmanis, Madars Zvagulis, Juris Frinbergs, Zigurds Neimanis un citi. Izrādēs piedalīsies arī Aijas Kukules vadītais koris Omnes, bet galvenajās lomās būs redzami Juris Jope, Paula Dukure, Ance Muižniece un Ginta Krievkalna.

"Noskatoties jauniestudējuma ģeneralmēģinājumu, es apraudājos. Mūzikls Eslingena ir ļoti nozīmīgs manā dzīvē, tādēļ baidījos, vai veidojot jauno iestudējumu, tas nezaudēs kaut ko no sākumā ieliktajām domām, taču priecājos – radošā komanda savu darbu ir veikusi lieliski un darbs ir brīnišķīgs," pēc ģenerālmēģinājuma noskatīšanās sacīja darba līdzautore Lolita Ritmane, kas ieradās Rīgā dienu pirms pirmizrādes.

11. novembrī kā īpašais viesis uz skatuves kāps Latvijas populārākais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš ir vienīgais no jauniestudējuma dalībniekiem, kurš piedalījās arī iepriekšējā Eslingenas iestudējumā.


Iestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, vokālā pedagoģe Madara Celma, bet horeogrāfe Liene Stepena.


Izrādes notiks – 11. novembrī un 27. janvārī Rīgā, 13. novembrī Ventspilī, 14. novembrī Liepājā, 15. novembrī Valmierā, bet 16. novembrī Jēkabpilī. Biļetes uz izrādēm pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja