Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivāls kā radošs pārsteigums. LNSO vasarnīca Ventspilī piedāvā aizraujošu daudzveidību

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mūzikas festivāls LNSO vasarnīca 2022 atgriežas Ventspilī, kur no 19. līdz 21. augustam pārsteigs ar daudzveidīgām, saturīgām un dzīvīgām koncertprogrammām koncertzālē Latvija.

Festivāla īpašie viesi ir kanādiešu operdīva Emīlija D’Andželo un pianists Andrejs Korobeiņikovs, kā arī par popmūzikas princi dēvētais Šons Nikolass Sevidžs. Dalībnieku vidū būs arī obojists Egils Upatnieks, pianists Rihards Plešanovs un Latvijas Radio kora grupa. Koncertus diriģēs Andris Poga, Guntis Kuzma un Ainārs Rubiķis. Kā arvien, plānota arī īpaša programma bērniem un jauniešiem.

Ciešā radošā sadarbībā ar Ventspils koncertzāles māksliniecisko vadītāju Miku Magoni radītas aizraujošas klasiskās un neakadēmiskās programmas. Atklājot festivālu, 19. augustā plkst. 20.00 skanēs amerikāņu minimālista Stīva Reiha Tuksneša mūzika LNSO un Latvijas Radio kora grupas izpildījumā un diriģenta Gunta Kuzmas vadībā. Egils Upatnieks spēlēs Lučāno Berio Sekvenci obojai solo, Rihards Plešanovs atskaņos Santas Ratnieces Muqarnas un Ģerģa Ligeti etīdes klavierēm.

Koncertā LNSO un Prometejs 20. augustā plkst. 20.00 orķestris ar diriģentu Andri Pogu līdzās Aleksandra Skrjabina grandiozajai simfoniskajai poēmai Prometejs atskaņos Artura Maskata partitūru My river runs to thee…, kuru komponistam pasūtījuši Andra Nelsona vadītie orķestri – Bostonas simfoniskais un Leipcigas Gewandhaus orķestris. Heroisko Prometeja klavierpartiju spēlēs par "retu putnu" dēvētais Andrejs Korobeiņikovs, viens no spilgtākajiem pasaules jaunajiem pianistiem.

Āra skatuvē 20. augustā plkst. 22.00 uzstāsies populārais dziesmu un tekstu autors Šons Nikolass Sevidžs, kopā ar LNSO izpildot savas oriģināldziesmas komponista, mūziķa, Grammy balvas laureāta Ouena Paleta aranžijās. Ieeja bez maksas!

Festivāla noslēgumā 21. augustā plkst. 17.00 pirmoreiz Latvijā viesosies klasiskās mūzikas sensācija Emīlija D’Andželo – itāļu izcelsmes kanādiešu operdziedātāja ar rokzvaigznes dvēseli. Vien 28 gadu vecumā viņa viesojas labākajos pasaules opernamos un izceļas ar oriģinālu repertuāru, neatkarīgu domāšanu, robežu neatzīšanu un personīgo stilu, piemēram, uz skatuves kāpjot armijas zābakos. Kopā ar LNSO un diriģentu Aināru Rubiķi viņa izpildīs dziesmas no sava debijas albuma enargeia un Albāna Berga vokālo ciklu.

Bērniem domāta muzikālā pasaka Kaķpēdiņu skola Edgara Niklasona režijā ar leģendārā ventspilnieka Herberta Dorbes tekstu (21. augustā). Pusaudžiem – dejas izrāde Tīklā Lienes Gravas horeogrāfijā ar Riharda Zaļupes mūziku (20. augustā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja