Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Vīnes klasika skanēs Mocarta Rekviēms, Šūberta klaviersonātes un operetes melodijas

VSIA Latvijas koncerti rīkotais festivāls Vīnes klasika šogad notiks no 18. februāra līdz 5. martam. Tajā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Franča Šūberta, Roberta Šūmaņa un citu komponistu mūzika. Koncertos piedalīsies Latvijas Radio koris, orķestris Sinfonietta Rīga un citi Latvijas mūziķi, kā arī viesmākslinieki – Alban Berg Ensemble no Austrijas, čelliste Anastasija Kobekina no Krievijas un portugāļu diriģents Dinišs Souza

Komponists un festivāla mākslinieciskās programmas vadītājs Arturs Maskats ir gandarīts par šī gada programmu: "Festivālā skanēs dažādu Vīnes klasiķu muzikālie darbi, tomēr šis gads ir īpašs tieši Francim Šūbertam, jo svinam viņa 225. dzimšanas dienu. Par godu šim notikumam Šūberta sonātes klavierēm izpildīs pašlaik starptautiski viens no pazīstamākajiem Latvijas pianistiem Daumants Liepiņš. Īpašs notikums būs Vīnes Alban Berg Ensemble uzstāšanās. Viens no festivāla kulminācijas koncertiem būs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms."

Festivāla atklāšanā 18. februārī orķestris Sinfonietta Rīga uz Lielās ģildes skatuves atskaņos Roberta Šūmaņa koncertu čellam un orķestrim. Soliste būs čelliste Anastasija Kobekina, kura spēlēs uz leģendārā itāļu meistara Antonio Stradivari 1698. gadā radītā instrumenta. Vēl koncertā dzirdēsim Albana Berga Lirisko svītu un Volfganga Amadeja Mocarta 39. simfoniju. Pie pults stāsies portugāļu diriģents Dinišs Souza. 

19. februārī Mazajā ģildē skanēs programma Mocarts un Mocarta iedvesmotie. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertmeistars vijolnieks  Georgs Sarkisjans kopā ar čellisti Gunu Šnē un pianisti Agnesi Egliņu atskaņos Ludviga van Bēthovena variācijas par Mocarta operu tēmām, Arvo Perta Mozart-Adagio, Valentīna Silvestrova Vēstnesi un Volfganga Amadeja Mocarta Klavieru trio Solmažorā. 

25. februārī solokoncertā Dzintaru koncertzālē pianists Daumants Liepiņš izpildīs skaistākās Franča Šūberta sonātes klavierēm un Ludviga van Bēthovena 32 variācijas par oriģināltēmu dominorā. 

Alban Berg Ensemble (Austrija) 26. februārī Mazajā ģildē atskaņos Ludviga van Bēthovena un Franča Šūberta mūzikas programmu.

4. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Rekviēms. Diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā izpildījumā piedalīsies Latvijas Radio koris un orķestris Sinfonietta Rīga kopā ar spožiem solistiem – soprānu Guntu Gelgoti, mecosoprānu Ievu Paršu, tenoru Mihailu Čuļpajevu un basu Paulu Putniņu. 

5. martā festivālu noslēgs skaistākās dziesmas un operetes no Vīnes zelta laikmeta. Koncertā piedalīsies Latvijas Nacionālās operas solisti Marlēna Keine un Rinalds Kandalincevs kopā ar čellisti Ievu Upatnieci, klarnetistu Mārtiņu Circeni un pianisti Agnesi Egliņu.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja