Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dzintaru koncertzālē uzstāsies izcilais stīgu kvartets Belcea Quartet

Rudens kamermūzikas festivālu 3. oktobrī Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē plkst. 18.00 ar daudzkrāsainu programmu atklās viens no pasaules top stīgu kvartetiem - Belcea Quartet, kas jau vairāk nekā 20 gadus atrodas pasaules izcilāko kamermūziķu Olimpa virsotnē, informēja festivāla rīkotāju Latvijas koncerti pārstāvji.

Stīgu kvarteta koncerta programmā Volfganga Amadeja Mocarta 23. kvartets, kas izskan kā dzīves baudītāja atvadu serenāde, savukārt Franča Šūberta Nāve un meitene pārsteidz ar atvērtu sirsnību un dziļi uzrunājošu intimitāti, bet poļa Karola Šimanovska Pirmais stīgu kvartets atmiņā iegulst ar Pirmā pasaules kara lausku groteskajiem impulsiem.

Belcea Quartet no 2017. līdz 2020. gadam bija rezidējošais stīgu kvartets jaunajā Pjēra Bulēza koncertzālē Berlīnē, kur joprojām turpina sniegt koncertus. Savukārt Vīnes Konzerthaus Belcea Quartet uzstājas koncertu ciklos. Šajā sezonā ansamblis koncertē  Perelmana teātrī Filadelfijā, Prāgas mūzikas templī Rudolfinum, Dortmundes Konzerthaus, Parīzes Elizejas lauku teātrī, Cīrihes koncertzālē Tonhalle Maag. Šā gada septembrī Belcea Quartet sniedza koncertus Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē.

Belcea Quartet vārds ir īstena koncertafišu intriga visā pasaulē. Galvenais kvarteta dzinējspēks ir temperamentīgā rumāniete Korīna Belča, kuras sabiedrībā uzplaukst gan filozofiski apgarotais poļu altists Kšištofs Hožeļskis un aizkustinoši nopietnais franču vijolnieks Aksels Šahers, gan viņa tautietis - viegli dzirkstoša humora un atbildības apveltītais čellists Antuāns Lederlēns. 

"Belcea kvarteta maģiskās pievilcības atslēga ir neierobežots iztēles lauks un mūziķu rīcībā esošā skaņu krāsu palete. Neticami atšķirīgu personību spēja saplūst mūzikā ir apbrīnojama," pauž diriģents Normunds Šnē.

Mūziķi ir ierakstījuši Bartoka, Bēthovena, Brāmsa un Britena stīgu kvartetus. Kvartets regulāri pasūta un publikai atskaņo mūsdienu komponistu jaundarbus. Tāpat arī mūziķi atbalsta jaunos stīgu kvartetus, organizējot seminārus, kuros tālāk tiek nodota viņu pieredze.  

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs, kā arī koncertu norises vietās. Belcea Quartet koncerta sākums plkst. 18.00, savukārt pārējo Rudens kamermūzikas festivāla koncertu sākums plkst. 19.00.

Rudens kamermūzikas festivāls notiks no 3. līdz 9. oktobrim. Festivālā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta, Jozefa Haidna, Jāņa Ivanova, Imanta Zemzara mūzika. Klausītājus gaida tikšanās ar vijolspēles virtuoziem - Vinetu Sareiku un Florianu Dondereru, spožo pianistu Reini Zariņu, Latvijas Radio kori, kamerorķestri Sinfonietta Rīga un citiem māksliniekiem.

Rudens kamermūzikas festivāla patrons – komponists Pēteris Vasks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja