Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bez kankāna, bet ar mūsdienīgu izklaidi

Ārpus teātra repertuāra rāmjiem – Cabaret Dinabourg.

Spožs un košs! Skaļš un satraucošs! Tas ir kabarē. "Ideja ar galdiņiem teātrī radās kovida ierobežojumu laikā, kad drīkstējām piepildīt pusi zāles. Lai telpa nebūtu tik tukša, izdomājām izmantot kabarē paņēmienu – starp skatītāju rindām salikt galdiņus," stāsta Daugavpils teātra režisors Oļegs Šapošņikovs. 

"Ideju attīstot, nolēmām realizēt izklaides pasākuma iespēju. Vispirms izvēlējāmies repertuāru, atlasījām izpildītājus – pārsvarā Daugavpils teātra aktierus, dejotājus, bet būs arī uzaicinātie mākslinieki. Tad nu, neskatoties ne uz ko, ir tapis Cabaret Dinabourg." Režisors ir gandarīts, ka rasts atbalsts pilsētas Kultūras pārvaldē. "Projekts ir ārpus teātra ierastā repertuāra, jo par izrādi to nevar nosaukt. Uzvedums tapis kā pilsētas pasākums un nav adresēts tikai teātra skatītājiem, bet arī publikai, kas grib izklaidi. Taču ceram, ka, noskatoties šo uzvedumu un redzot mūsu aktierus, radīsies interese arī par teātra izrādēm," stāsta režisors un piebilst: "Vokāli, horeogrāfija, tērpi, estētika. Uzvedums būs kvalitatīvs visās jomās."

Vēl viens "āķis" – Cabaret Dinabourg pirmizrāde saskan ar tūrisma sezonas atklāšanu. "Ceram, ka tas būs papildu iemesls atbraukt uz Daugavpili. Kultūras dzīvei pilsētā nav jānoklust līdz ar tumsas iestāšanos. Kabarē kultūra ir svarīga kvalitatīvas naktsdzīves sastāvdaļa," spriež Oļegs Šapošņikovs, cerot, ka Daugavpils kļūs par vietu, kur varēs baudīt augstvērtīgu kabarē mākslu ar XXI gs. atbilstošu saturu.

Saturisko līniju uzvedumam cauri izvīs programmas vadītāji jeb konferansjē – aktieri Aleksandrs Komarovs, Zanda Mankopa, Jeļena Ņetjosina un Ritvars Gailums. "Tiks apspriestas lietas, par ko ne vienmēr publiski runā, – attiecības starp cilvēkiem, kuri dzīvo kopā, jūtas," stāsta režisors. "Mēģināsim provocēt padomāt un parunāt par dažādām tēmām. Bet tas viss būs ar humoru! Relaksēties un priecāties – tāds ir uzdevums. Bet kankāna un spalvu nebūs. Veidojam nevis tradicionālā stilā, kas saglabājies kā muzejiska vērtība, bet balstāmies uz mūslaiku kompozīcijām. Muzikālais materiāls ir izvēlēts no pēdējo gadu pasaules hitiem, būs arī labs džezs." Ar šo uzvedumu Daugavpils teātris vēlas reinkarnēt piemirstās tradīcijas, iepūšot tajās mūsdienīgas vēsmas, un uzdāvināt savai pilsētai neaizmirstamu pieredzi. Pilsētai par godu kabarē uzveduma nosaukumu rotā viens no tās vēsturiskajiem nosaukumiem.

Daugavpils teātra Lielajā zālē parterā sēdvietas būs izvietotas pie galdiņiem, balkonā – kā ierasts. Stundu pirms pasākuma un starpbrīža laikā notiks apkalpošana pie galdiem, darbosies arī teātra kafejnīca. Pasākums ir latviešu un krievu valodā, paredzēts skatītājiem no 16 gadu vecuma. Tuvākās izrādes – 20. un 21. maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja