Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atzīmējot Pasaules baleta dienu un Pasaules operas dienu, tiešsaistē bez maksas būs skatāmi divi LNOB iestudējumi

Atzīmējot Pasaules baleta dienu 19. oktobrī un Pasaules operas dienu 25. oktobrī, Latvijas Nacionālā opera un balets ikvienam skatītājam visā pasaulē bez maksas piedāvā noskatīties Pētera Čaikovska baleta Apburtā princese un galā koncerta Operas zvaigžņu vasara ierakstus, kas būs pieejami vietnē www.opera.lv un LNOB Youtube kanālā.

Par godu Pasaules baleta dienai no 19. oktobra tiešsaistē skatāms Pētera Čaikovska balets Apburtā princese, kura ieraksts tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Apburtā princese ir viens no visu vecumu skatītāju iemīļotākajiem baleta uzvedumiem LNOB. To veidojuši horeogrāfs-inscenētājs Aivars Leimanis, diriģents Farhads Stade, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja. Videoieraksta režisors - Edmunds Mickus. Pēc Šarla Pero pasakas motīviem veidotais balets stāsta par simtgadu miegā aizmigušu skaistu princesi, ko atmodina drosmīga prinča skūpsts. Čaikovska brīnišķīgā mūzika un iestudējuma krāšņais skatuves noformējums ved uz brīnumzemi, kurā mīt fejas, pasaku tēli, princeses un ļaundari. Baletā saglabāta Mariusa Petipā oriģinālā horeogrāfija. Galvenajās lomās – Sabīne Strokša un Sergejs Neikšins.

Baleta “Apburtā princese” ieraksts skatāms līdz 24. oktobrim šeit.

Pasaules operas dienā – 25. oktobrī – skatītājiem tiks dota iespēja noskatīties 4. jūlijā notikušā sezonas noslēguma Galā koncerta Operas zvaigžņu vasara videoierakstu ar izciliem solistiem – poļu tenoru Pjotru Bečalu, soprānu Adrianu Gonsalesu no Gvatemalas, basbaritonu Egilu Siliņu un LNO solistiem Ilonu Bageli, Tatjanu Trenoginu, Mihailu Čuļpajevu un Rinaldu Kandalincevu. Skaistākās opermūzikas pērles līdz ar solistiem interpretēja Latvijas Nacionālās operas orķestris un koris. Koncerta muzikālais vadītājs ir LNOB galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta režisore – Dace Volfarte, gaismu mākslinieks – Māris Sējāns. Videoieraksta režisors – Gints Fārenhorsts.

Koncerta Operas zvaigžņu vasara ieraksts būs skatāms līdz 31. oktobrim.

Pasaules operas dienas iniciatori ir trīs organizācijas - Opera Europa, Opera America un Opera Latinoamerica. 25. oktobris izvēlēts, jo šajā dienā dzimuši pasaulslavenie komponisti Žoržs Bizē un Johans Štrauss.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja