Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Atveldzēties dziesminieku dziesmās. Kuldīgas novada Rendā norisināsies dziesminieku festivāls Trubadūrs

Festivālu vasarā netrūkst. Trubadūru varētu ierindot pie sirsnīgajiem pasākumiem. Citu gadu Latvijas dziesminieki ir pulcējušies saietā Lielkrūzēs festivālā Vārti. "Trubadūrs ir ceļojošs festivāls, kurš šogad notiks Kuldīgas novadā, Rendā, bet nākamgad būs citviet," informē festivāla rīkotāja Inese Muižniece

Faktiski dziesminieki sāka pulcēties jau pirmdien, lai šīs nedēļas garumā dziesminieču Zandas Štrausas un Maijas Kalniņas, kā arī mūziķa Roberta Dintera vadībā sagatavotu jaunu Austrasbērnu koncertprogrammu, kas klausītājiem būs dzirdama piektdienas vakara lielkoncerta noslēgumā.

"Mēs, rīkotāji, esam Austras Pumpures tradīcijas turpinātāji. Viņas sirds siltums ir ielikts mūsos, tas mūs vieno, un viņas starojumu gribam starot tālāk," tā emocionāli stāsta I. Muižniece.

Trešdien, 24. jūlijā, Austrasbērni Arņa Miltiņa vadībā aicinās uz akustisko koncertu Mīlestību un klepu nenoslēpsi Rendas baznīcā.

Savukārt nedēļas nogalē būs divi lieli koncerti Rendas estrādē. Piektdienas, 26. jūlija, lielkoncertā piedalīsies Kārlis Kazāks, Ieva Akuratere, Raimonda Vazdika, Ilze Grunte, Simona Rača-Rūce, Jānis Rūcis, Nora Ķibilda-Kinna, Reinis Jaunais, Anna Paula Gruzdiņa, Alise Kļaviņa, Anna Sēruma, Inta Pauļuka, Laine Ligere-Stengrevica, Maija Kalniņa, Zanda Štrausa, Roberts Dinters un šī festivāla īpašais viesis Brems van Langens no Nīderlandes. Pēc koncerta sekos nakts sadziedāšanās pie ugunskura Abavas krastā.

"Mēs dziedam par to, kas ir aktuāls, kas redzams dabā, mēs dziedam par to, kas pašiem patīk, sāp, iepriecina. Visa pasaule skan dziesminieku mūzikā, kas ir personīgs, patiess izteiksmes veids, jo netiek radīts komerciālu mērķu vadīts. Cik gara vai īsa tā dziesma katram atnāk, bet tā nāk no sirds!" skaidro Inese, piebilstot, ka dziesma ir kā vēstījums. Ne velti Austra Pumpure bija teikusi: "Ja nav, ko teikt, tad uz skatuves nekāp!"

Sestdien, 27. jūlijā, paredzēts pasākums, kam dots nosaukums Muzikāla pastaiga ar dzeju un kas tiks īstenots dabas skatuvē, klausītājiem, dziesminiekiem un dzejniekiem pastaigājoties no Rendas estrādes līdz Īvandes ūdenskritumiem.

Bet sestdien pa dienu Rendas estrāde pārtaps par brīvo skatuvi Tronis Trubadūram, dodot iespēju izpausties un savu stāstu dziesmās vēstīt gan jauniem, gan mazāk zināmiem dziesminiekiem. "Tur jau ir festivāla jēga – atklāt jaunus dziesminiekus, iedrošināt, rosināt satikties un bagātināties pieredzē," piebilst festivāla rīkotāja.

Festivāla detalizēta programma atrodama mājaslapā https://trubadurs.lv/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja