Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Atsākušās muzikālās otrdienas Pēterbaznīcā

Klasiskās mūzikas koncerti Sv. Pētera baznīcā piesaista publiku ar svinīgu majestātiskumu, iesaistot klausītāju brīnišķīgā muzikāli meditatīvā ceļojumā. 23. oktobrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā viesosies Šauļu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu vijolnieku ansamblis Fiori Musicali. Programmā: Torelli Koncerts divām vijolēm, Kreislera Vīnes maršs, Dvarionas Pezzo elegiaco, Skerco un Adadžo, kā arī Vāgnera Romance un Ludviga van Bēthovena  sonātes.

Koncerts labam soprānam un vijoles dzidrajām skaņām, atklājot plašās stīgu instrumenta muzikālās interpretācijas iespējas.30.oktobrī  Muzikālajā otrdienā koncertēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas  pasniedzēji: Aija Frišenfelde, Terēze Zīberte-Ijaba, Tatjana Ostrovska, Juris Švolkovskis. Mūziķi koncerta programmai galvenokārt izvēlējušies  Antonio Vivaldi, Kreislera un Johana, Sebastiana Baha skaņdarbus.Vivaldi dzimis Venēcijā 1678. gadā un vispirms kļūst par ievērojamu vijoles virtuozu un diriģentu. Kaut arī 18. gadsimta pirmajā pusē Vivaldi pazīst Vīnē, Parīzē un Berlīnē, viņš paliek uzticīgs savai dzimtajai pilsētai, lai savu muzikālo talantu dāvātu pasakainajai Venēcijai.

Kreislers ir austrietis, dzimis Vīnē, kur Vivaldi pavada savus pēdējos mūža gadus. Mūziķis studē Vīnes konservatorijā un Parīzē. Savā pirmajā   Amerikas Savienoto valstu turnejā Kreislers  uzstājas Steinway hallē. Tas notiek Ņujorkā, 1888. gadā. Pēc gada atgriežoties Austrijā, viņš piesakās muzicēt Vīnes filharmoniskajā  orķestrī, bet tiek atraidīts un pievēršas medicīnai. Fricis Kreislers vijoļspēli atsāk tikai pēc desmit gadu pārtraukuma, sniedzot koncertus Berlīnes filharmoniskajā orķestrī. Kreislers kļūst par slavenu vijolnieku ne vien Eiropā, bet arī Amerikā. Pēdējais mūziķa publiskais koncerts pirms septiņdesmit pieciem gadiem izskan Amerikas savienotajās valstīs.

Latvijas  mūzikas akadēmijas  pasniedzēju koncerts ir  izcilas klasiskās mūzikas programmas   un labas muzikālās gaumes piemērs.

Biļešu cena: pieaugušajiem - Ls1; skolēniem un studentiem Ls 0,50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja