Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar solokoncertu Rīgā uzstāsies pasaulslavenais latviešu vijolnieks Roberts Balanas

Latvijas Nacionālajā operā 5. decembrī ar īpašu koncertu Homecoming (no angļu val. – Atgriešanās mājās) uzstāsies starptautiski atzītais un virtuozais latviešu vijolnieks Roberts Balanas, informēja mūziķa pārstāvji.

Šis būs pirmais izcilā mūziķa solo koncerts Latvijā.

Kopā ar talantīgo vijolnieku koncertā uzstāsies arī Lietuvas Nacionālais pūtēju orķestris diriģenta Karoļa Variakoja (Karolis Variakojis) vadībā.

"Muzicēt mājās vienmēr ir īpaši, taču līdz šim ar solo šovu, kas pabijis uz Londonas, ASV un daudzu Eiropas valstu skatuvēm, Latvijā vēl neesmu uzstājies. Saviem klausītājiem esmu sagatavojis ļoti daudzveidīgu un krāšņu koncertprogrammu, un kopā ar jaudīgo Lietuvas pūtēju orķestri ceram pārsteigt arī pašmāju klausītājus," stāsta R. Balanas.

Koncertā mūziķis atskaņos dažādas solo vijoles un elektriskās vijoles aranžijas, kas ir kļuvušas par interneta sensāciju, atzinīgus vārdus izpelnoties arī no slavenā angļu dziedātāja Eltona Džona. Skaņdarbos R. Balanas pieredze klasiskajā mūzikā apvienosies ar popa, roka un fanka skaņu pasaulēm, radot unikālu skanējumu.

Koncertā iekļauts arī starptautiski atzītā Holivudas filmu mūzikas komponista Oskara Navaro (Oscar Navarro) skaņdarbs Latent Emotions, kā arī klausītāju iemīļoti klasiskās mūzikas skaņdarbi vēl nedzirdētās aranžijās.

Izskanēs arī Roberta Balanas kompozīcijas Blurred Paths orķestra versijas pirmatskaņojums.

Roberts Balanas ir Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas absolvents, kurš jau 16 gadu vecumā uzstājies prestižajās koncertzālēs Royal Festival Hall un Wigmore Hall. Mūziķis ir regulārs viesis britu radiostacijās Classic FM, Scala, BBC 3, un pērn tika nosaukts par BBC Radio 1 oficiālo vijolnieku. Viņš ir koncertējis daudzās pasaules valstīs, izpelnoties īpašu uzmanību par robežu nojaukšanu starp dažādiem mūzikas žanriem.

Šī gada septembrī Rīgā Roberts Balanas piedalījās arī 2. Latvijas Mūzikas Lielajā koncertā, un kā solists izpildīja vairākas tautā iemīļotas dziesmas - Tā es tevi mīlēšu, Mēmā dziesma, kā arī Piena ceļš kopā ar grupu Instrumenti.

Biļetes ir pieejamas Biļešu servisa mājaslapā un biļešu tirdzniecības vietās.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja