Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Origo Summer Stage jūlijā piedāvā festivālu Saulkrasti Jazz un Baltica koncertus

Jūlija vidū pie tirdzniecības centra Origo norisināsies džeza mūzikas festivāla Saulkrasti Jazz Festival 2016 koncerti, kas divus vakarus apmeklētājiem piedāvās klausīties lielisku mūziku bez maksas. Savukārt visu jūliju skatuve koncertos pulcēs pašmāju un ārzemju iemīļotus un talantīgus mūziķus, informē tirdzniecības centra Origo pārstāve Ksenija Mirošņika.

Divos muzikāli spilgtos koncertos 14. un 21. jūlijā uz Origo Summer Stage skatuves būs iespēja ielūkoties gaidītākajā vasaras džeza mūzikas festivālā Saulkrasti Jazz Festival 2016, kura laikā varēs dzirdēt gan pašmāju, gan ārzemju mūzikas izpildītājus. Tāpat būs iespējams redzēt starptautiskā folkloras festivāla Baltica ieskaņas koncertu, kas notiks 15. jūlijā. Pats festivāls šogad norisināsies Igaunijā, tāpēc vasaras skatuves apmeklētājiem būs lieliska iespēja apmeklēt vienīgo festivāla koncertu Latvijā.

Savukārt šo piektdien, 8. jūlijā, no plkst. 17 līdz 20 pozitīvu lādiņu visiem klausītājiem sniegs instrumentālās mūzikas apvienība FunCOOLio un saksofonists Niks Šeffers. Grupa uzstājas ar kompozīcijām funk/fusion stilā ar džeza elementiem ne tikai dažādos starptautiskos festivālos Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Polijā. FunCOOLio izmanto elektroniskās mūzikas kompozīciju struktūru, kā arī unikālo Hammond ērģeļu skaņu. Grupas debijas albums VOL.1 bija nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai Zelta mikrofons 2014 kategorijā Labākais džeza albums.

"Ar Origo Summer Stage ir izveidojusies veiksmīga sadarbība četru gadu garumā, un katru gadu mēs cenšamies pārsteigt klausītājus. Iepriekšējā gadā uzstājāmies paplašinātā sastāvā ar trombonu un perkusijām, savukārt šajā gadā būsim kopā ar Niku Šeferu (tenora saksofons), un sniegsim koncertu divās daļās: pirmajā daļā uzstāsies FunCOOLio kvintets, savukārt otrajā daļā pievienosies Niks Šeffers, izpildot dažādas jaunizveidotas mūzikas kompozīcijas. Īpaši šim koncertam esam izveidojuši pūšamo instrumentu aranžējumu diviem saksofoniem, lai pārsteigtu skatītājus ar ko jaunu un vēl nebijušu," stāsta grupas FunCOOLio basģitārists Deniss Funk.

Vairāk par pasākumu programmu jūlijā var uzzināt šeit: www.summerstage.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja