Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

OratoriO aicina uz koncertu Niekkalbīša dienasgrāmata

Mūzikas un Drāmas telpā OratoriO 8. augustā ciklā Brīdis pēc vakariņām uz vienas skatuves satiksies aktrise Rēzija Kalniņa, komponists un pianists Toms Juhņēvičs un dziedātājs Juris Vizbulis koncertā Niekkalbīša dienasgrāmata.

Koncertprogrammas pamatā ir mācītāja Krista Kalniņa dzejas krājums Niekkalbīša dzejoļu grāmatiņa, kuras iedvesmots, Toms Juhņevičs radījis jaunu latviešu oriģinālmūziku. Toms stāsta: "Pirms 4 gadiem uzrakstīju Kristam, vēlējos ar viņu parunāt. Tajā laikā viņš jau bija salaulājis mani ar manu sieviņu un kristījis mūsu bērnus. Pagājušajā gadā, šķirstot viņa jauno grāmatiņu, sapratu, ka dažiem dzejoļiem derētu pierakstīt arī melodiju. Tā radās dziesmas ar Krista Kalniņa vārdiem, bet kā izpildītāju pieaicināju dziedātāju, tenoru Juri Vizbuli." Koncertā izskanēs dziesmas balsij, komponists Toms Juhnevičs būs pie klavierēm, skanēs Jura Vizbuļa balss un koncertprogrammā pievienosies arī Krista māsa, aktrise Rēzija Kalniņa.

Biļetes: https://www.aula.lv/pasakumi/niekkalbisa-dienasgramata

Dziesma Mirklis jāpalaiž vaļā no koncerptorgrammas: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=wLd8e17pntU


Citi notikumi OratoriO augustā:

Šajā vasarā Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa kopīgi radītā satikšanās vieta – mūzikas un drāmas telpa OratoriO svin savu pirmo dzimšanas dienu, piedāvājot vēl vairākus jauniestudējumus.

3. un 4.augustā būs skatāma Ronalda Hārvuda traģikomēdija Kvartets ar Latvijas teātru grandiem: Mārtiņu Vilsonu, Guntu Virkavu, Indru Burkovsku un Juri Kalniņu galvenajās lomās. Tas ir stāsts par četriem operdziedātājiem, kuri nonākuši pansionātā un kopā gatavojas iestudēt Dž.Verdi koncertprogrammu. Pa vidu, protams, risinot eksistenciālus jautājumus - par novecošanu un noiešanu no dzīves skatuves, vēlmi būt vajadzīgiem.

Īpašais OratoriO piedāvājums skolotājiem - iegādājoties biļetes ar kodu Oskolotājs, biļešu cena 15 eiro.

Iegādājoties vienu vai divas biļetes, vienas biļetes cena 22 eiro. Iegādājoties trīs biļšu summa - 59 eiro, četras biļetes - 79 eiro (neizmantojot OratoriO atlaižu kodu).

OratoriO top par integrālu telpu – tādu kā tiltu, kur satikties līdzpastāvošām pamatkultūrām un daudzvalodīgai publikai, kur iestudējumi risina sociāli aktuālas un domāt rosinošas tēmas, kur tiek radītas daudzveidīgas žanru un formu izrādes un kurās apvienojas dažādu teātru profesionāļi. Tāpēc Mūzikas un drāmas telpa OratoriO ir uzsākusi sadarbību ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un kopīgi realizē projektu Meeting point. Tikšanās vieta. Место встречи..

Sadarbības ietvaros ir tapušas divas izrādes. Asjas Vološinas lugas Mamma izrāde Ināras Sluckas režijā ar brīnišķīgo Jekaterinu Frolovu Olgas lomā ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Pirmizrāde gaidāma 13.augustā, nākamā izrāde - 15.augustā. Plašāka informācija par izrādi - https://www.mct.lv/lv/izrades/mamma.

Savukārt izrāde paraDIZZY ir sievietes un vīrieša pasaules izpēte, kur kustība un skaņa ir viens vesels. Horeogrāfe un režisore Inga Krasovska savā kustību izrādē sapulcinājusi latviski un krieviski runājošus aktierus: Aiju Andrejevu, Zani Dombrovsku, Vitāliju Jakovļevu un Aleksandru Maļikovu. Pirmizrāde gaidāma 27.augustā, izrāde - 28.augustā. Plašāka informācija par izrādi - https://www.mct.lv/lv/izrades/paradizzy

OratoriO mājvieta atrodas pilsētnieku iecienītajā Sporta 2 kvartālā (Sporta ielā 2, Rīgā) - bijušajā saldumu fabrikas teritorijā līdzās laikmetīgās mākslas centram 'Kim?', fondam Viegli, bāram Zefīrs un citiem radošiem rezidentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja