Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jāņa Ruņģa Klātbūtne laiž klajā debijas albumu Ārpus Prātus

Jāņa Ruņģa Klātbūtne laiž klajā debijas albumu, kas no šodienas, 21. novembra, pieejams interneta mūzikas resursā Bandcamp un jau drīzumā nonāks arī citās straumēšanas un lejupielādes platformās, informēja mūziķa pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Albums Ārpus Prātus ir mūziķa Jāņa Ruņģa vairāku gadu muzikālās pieredzes apkopojums, kura pirmās oriģināldziesmas tapušas jau 2012. gadā. “Tad izveidojās koncepts par klātbūtni, kā arī pieteicās pirmdzimtais dēls Bernards,” saka Ruņģis. “Lēnprātīgi un pacietīgi katrai dziesmai noapaļojās īstās versijas.” Pats ierakstīšanās process bija salīdzinoši ātrs, jo tapa pie pašmāju, iespējams, vislabākā  albumu skaņu inženiera Gata Zaķa grupas Instrumenti studijas telpās.

Lielāko daļu instrumentu Jānis iespēlēja pats. Tāpat pats visas dziesmas arī iedziedāja, taču albuma tapšanā piedalījās arī bundzinieks Rūdolfs Dankfelds, čellists Valters Pūce, kā arī Gatis Zaķis vienā dziesmā iespēlēja perkusijas.

Gada laikā četrām dziesmām izveidoti arī videoklipi, ko režisēja Uģis Olte, Rihards Gēcis, Miks Ramāns un Kristaps Ločmelis.

“Ar pirmo pilnībā paša radīto albumu gribas atstāt pēc iespējas patiesāku dzīves nospiedumu konkrētā brīdī, lai dažādi cilvēki, kuri dzīvē ir daudz ko sajutuši un pārdzīvojuši, varētu ar to identificēties,” turpina Jānis. “Lielākā daļa dziesmu ir par šķiršanās sāpēm ar pirmā bērna māti un brūču sadzīšanu. Laiks un telpa. Dievs un velns. Miers un nemiers. Dzīvība un nāve. Kā ir, tā ir, bet iekšējās un ārējās pasaules puspatiesības šeit neatrodas...”

Līdz šim Ruņģis vairāk darbojies kā radošais sesiju mūziķis, piedaloties tādu mākslinieku kā Aminata, Linda Leen, Gustavo, Elza Rozentāle, Kristīne Prauliņa un vēl citu ierakstos. Tāpat viņš sadarbojies ar džeza pasaules pārstāvjiem Denisu Paškeviču, Matīsu Čudaru, Reini Ozoliņu, Kasparu Kurdeko, Rihardu Fedotovu, Rūdolfu Macatu un citiem, savukārt akadēmiskās mūzikas lauciņā saspēlējies ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas Simfonisko orķestri, kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Vidzemes kamerorķestri, arī ar savu tēvu - operdziedātāju Guntaru Ruņģi - un vēl daudziem citiem.

Jaunā albuma dizainu veidojis Didzis Bardo, bet visus publicitātes foto radījusi Helēna Spridzāne. Ar sava debijas albuma izdošanu Jāņa radošā dzīve gan nekādi neapstājas. Šobrīd viņam ir aktuāla arī latviski psihedēliskā roka grupa Spāre, ar kuru pērn tapa albums Masa, kas nominēts arī Austras mūzikas balvai, bet jau drīzumā tiks izdots šā trio otrais studijas albums!

Jaunais albums Ārpus Prātus  pieejams šeit

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja