Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

17. Rīgas Operas festivālu apmeklējuši vairāk kā septiņi tūkstoši skatītāju

No 3. līdz 15.jūnijam Latvijas Nacionālajā operā notika 17. Rīgas Operas Festivāls, kuru apmeklēja kopumā 7323 skatītāji, informēja operas pārstāve Aiga Sprindža. Visskatītākās izrādes festivālā bija Trubadūrs, Figaro kāzas un Mihails un Mihails spēlē šahu.

Rīgas Operas festivāls ir ieguvis labu starptautisko atpazīstamību, tādēļ uz festivāla izrādēm katru gadu ierodas daudzi skatītāji no citām valstīm. Šogad festivāla izrādes bija ieradušies vērot arī ārvalstu žurnālisti un mūzikas kritiķi no Vācijas, Dānijas, Anglijas, Izraēlas, Lietuvas u.c. Savos iespaidos par redzēto festivālā raksta Opera Now žurnālists Jehuda Šapiro: "2014. gadā trešo reizi devos uz Rīgas Operas festivālu (pirms tam biju to apmeklējis 2011. un 2013. gadā). Arī šoreiz mani pārsteidza repertuāra un iestudējumu stilistiskā daudzveidība – ir patīkami redzēt arī jaunus un reti atskaņotus darbus. Pats operas nams ir bauda acīm, un zāle izceļas ar savu vizuālu varenību un relatīvo intimitāti (kas īpaši svarīgi bija pagājušā gada Nībelunga gredzenā), kā arī siltu, skanīgu akustiku. Trīs vizīšu laikā kā apburts sekoju priekšnesumiem, kurus sniedza izcilie Latvijas Nacionālās operas solisti. Šajā gadā Mihails un Mihails spēlē šahu piedāvāja ideālu iespēju iepazīt dažus no viņiem tuvplānā."

Par tradīciju kļuvušais Rīgas Operas festivāls nākamajā sezonā tiks veltīts Pučīni daiļradei. No 7. līdz 18. jūnijam būs skatāmi skaistākie Pučīni operu iestudējumi - Manona Lesko, Vīlas, Madama Butterfly, Džanni Skiki, Bohēma un Toska. Līdzās ar skatītāju iemīļotajiem LNO solistiem, iestudējumos dziedās arī izcili viessolisti un pasaules operzvaigznes – Aleksandru Antoņenko, Marina Rebeka, Maija Kovaļevska, Hiromi Omuru u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja