Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vērienīga vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbu izstāde galerijā Antonija

Vasarai aizejot, klasiskās mākslas galerija Antonija rīko vērienīgu vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbu izstādi Saules dziesma, ko varēs aplūkot no 17. augusta līdz 7. septembrim, pastāstīja galerijas pārstāvji.Izstādes nosaukums Saules dziesma ir simbolisks. Latviešu tautas folklorā no debesu spīdekļiem centrālais ir Saule.

Saule ir mūžīgās kustības un dzīvības simbols. Sauli esam izvēlējušies kā mūžības simbolu, jo mūžīga ir arī māksla.Galerijas Antonija pārstāve Ineta Purmale-Grīnhofa stāsta: "Ja runājam par mūžības simbolu, tad īpaši vēlamies akcentēt stila ikonas Josefa Hoffmanna estētisko mantojumu – Kolleram dizainētu krēslu, kuru kopā ar citiem Hoffmanna krēsliem iespējams apskatīt galerijas telpās. Josefa Hoffmanna agrīnie darbi pieder pie jūgendstila šķeltniekiem, vēlākos darbus raksturo regulāras formas režģi un kvadrāti. Viņa vēlāko darbu funkcionālā skaidrība un abstraktā tīrība iezīmē viņu kā modernās kustības priekšgājēju, kļūstot par vienu no ietekmīgākajiem un nozīmīgākajiem 20. gadsimta sākuma dizaineriem un arhitektiem. Hofmanna darbi vienlaicīgi ietver gan amatniecības vienkāršību, gan izsmalcinātus estētiskus ornamentus."Izstādē tiks eksponēti arī 19. gadsimta vidus bīdermeijera stila krēsli, jūgendstila krēsli un vēl daudzas citas stila mēbeles un interjera priekšmeti.No mākslas cienītājiem tuvajiem vecmeistaru darbiem pārstāvēti būs I. Zeberiņa, A. Filkas, J. Cielava, O. Pladera, K. Celmiņa, A. Annuss, P. Kundziņš, J. Pūpols, A. Zārdiņš, A. Beļcova, H. Vīka, U. Skulme, L. Svemps, kā arī S. Vidbergs, L. Liberts, K.Hūns un J.R. Tīdemanis ar savām grafikām un citi. No mazliet jaunākas paaudzes vecmeistariem - A. Skride, A. Egle, K. Melbārzdis, E. Kalniņš, J. Rikmanis, A. Artums, A. Zviedris, S. Kreics.Neizpaliks arī 20. gadsimta vidējās paaudzes mākslinieku darbi, kā Dž. Skulmes, M. Tabakas, L. Mūrnieka, R. Valneres, A. Ņikitina, J. Skulmes, B. Delles, G. Kļavas un citi.Tāpat patīkami pārsteigti būs arī mūsdienu mākslas cienītāji, atkal tiekoties ar A. Zariņas, J. Toropina, I. Zalāna, I. Muzikantes, A. Ameļkoviča, L. Baklānes, S. Daugules, K. Kvitkas, S. Muižnieces darbiem. Izstāde būs ļoti daudzveidīga un ar to sagādās prieku daudziem mākslas cienītājiem. Kopumā izstādē būs eksponēti ap 250 mākslas darbiem – gan gleznas, grafikas, porcelāns, bronzas figūras, stila mēbeles. Izstādes Saules dziesma atklāšana notiks 17. augustā plkst. 17.30. Izstāde skatāma līdz 7. septembrim, kas noslēgsies ar izstādes darbu izsoli. Plašāka informācija: www.antonia.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja