Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbi galerijā Antonija

Ar ziemas sajūtu laukā un svētku gaidām sirdī Klasiskās mākslas galerija „Antonija" rīko vērienīgu vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku darbu izstādi „Ziemas sajūta”, kuru varēs aplūkot galerijas telpās no 2012. gada 20. novembra.  

Nosaukums izstādei aizgūts no mākslinieces Daces Lielās tāda paša nosaukuma gleznas „Ziemas sajūta”. Ziemai un Ziemassvētkiem tuvojoties, šai tumšajā un klusajā laikā ir vērts iegriezties plašajās galerijas telpās un iegūt patiesu miera un prieka sajūtu aplūkojot labu mākslu.

Izstādes ekspozīcijā ievērojama vieta atvēlēta vecmeistariem.  Īpašu vietu izstādē ieņem, viena no Latvijas mākslas pirms aizsācējiem - Julliusa Deringa (Doring) zīmējums. Tikpat aizraujoši būs aplūkot tādu slavenu mākslinieku kā L. Liberta, J. Cielava, A. Annusa, O. Pladera, A. Filka, U. Skulmes, L. Svempa, V. Vimbas, A. Skrides, J. Oša, J. Pauļuka un daudzu citu gleznotāju darbus. Tuvāki izstādes tēmai būs tādu gleznotāju darbi, kā V. Irbes - ziemas sajūta viņa pastelī „Novakare”, G. Šenberga apsnigušie Rīgas jumti lielformāta gleznā „Ziema”, A. Bromulta gleznotā ziemas ainava, J. Spriņģa sniegainā ieliņa Talsos. Novārtā nav pamesta arī nosacīti vidējās paaudzes vecmeistaru darbi. Tā būs tikšanās ar mākslinieku L. Mūrnieka, G. Kļavas, L. Kokles, E. Vintera apsnigušiem kokiem pie upes, V. Buša ar saulē dzirkstošu zilu ēnu apveltīto sniega sajūtu, J. Anmaņa - Ziemassvētku eņģeli.

Turpat līdzās savu vietu ieņems jaunākās paaudzes mākslinieku darbi. D. Lielā ar apsnigušu pelēcīgi dūmakainu mežu, I. Maikova ziemas vakars ar senatnīgu koka baznīcu ciema vidū, A. Janapulo ar meitenīti, kas no āliņģa nes ūdeni, kā arī L. Perec, S. Krastiņas, A. Zariņas, L. Postažas, R. Ivanova, K. L. Avotiņas, K. Kvitkas, Z. Balodes, N. Medvedevas dažādu sižetu gleznas.

Grafikas cienītājiem baudu sagādās B. Bērziņa, A. Zārdiņa, G. Šenberga, S. Vidberga, P. Duškina, J. Pauļuka zīmējumi un grafikas. Tiem, kam interesē senas dažādu valstu kartes būs iespēja aplūkot tādu retumu kā – divdesmit deviņas pasaules slavenā kartogrāfa, Anglijas parlamenta  locekļa James Wyld, (1812-1887) ap 1842 gadu Londonā iespiestās kartes, kuras izceļas ar īpaši  izsmalcinātu un detalizētu  zīmējumu.  

Izstāde būs ļoti daudzveidīga, gan pēc sižeta, gan pēc izstādītajiem darbiem.  Ekspozīcijā ir vairāk kā simts mākslinieku gleznas, grafikas, kā arī tēlniecības darbi, porcelāns, interjera priekšmeti un citi mākslas priekšmeti – kopumā 313.
Galerijā „Antonija” izstāde būs apskatāma no 20. novembra līdz 8. decembrim, kas noslēgsies ar izstādes darbu izsoli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja