Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valsts un Radio: būt vai nebūt

Šodien, 26. janvārī notiks divas svarīgas tikšanās. Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts tiksies ar valdošās koalīcijas padomi un Valsts prezidents ar Saeimas partijām - pozīciju un opozīciju. Abas tikšanās ir ļoti svarīgas Latvijas nākotnei.Pēc pirmās uzzināsim, vai izdzīvos sabiedriskais radio. Ja koalīcijas padome neatradīs līdzekļus, kā pasargāt Latvijas Radio no bankrota, tad būs likvidēts viens no nedaudzajiem neatkarīgas informācijas avotiem.

Sabiedrisko mediju - televīzijas un radio - apzināta novājināšana ir liels trieciens Latvijas demokrātijai, kam būs tālejošas politiskas sekas. Tad ārkārtīgi pieaug briesmas, ka mūsu jau tā samocītā valsts kļūs par "kontrolētu demokrātiju", kurā viss atrodas nelielas "savējo" grupas rokās, ieskaitot medijus. Pēc partiju tikšanās ar Valsts prezidentu sapratīsim, vai ir iespējams izveidot jaunu valdību, kas ne tikai būtu rīcībspējīga, bet arī spētu atgūt kaut kripatu sabiedrības uzticības. Skatoties no to pozīcijām, kuriem neatkarīga prese traucē "sakārtot lietas", Latvijas Radio apklusināšana priekšvēlēšanu laikā ir gandrīz vai stratēģisks uzdevums. Plāns bija vienkāršs - Inkēnu par direktoru un tad solīti pa solītim pārtaisīt Radio par klēpja sunīti, kas rej tikai pēc saimnieka komandas. Nepaklausīgos - ārā! Apkārt taču tāds šurum burums, ka tos nākošos solīšus i nepamanītu.Tas ir prātam neaptverami, ka mūsu valsts novesta tik tālu, ka šodien lēmums par radio glābšanu atrodas Šlesera rokās! Radio izdzīvos, ja Šlesers gribēs piešķirt tam naudu no valsts uzņēmuma LVRTVC peļņas?! It kā tas būtu personīgais maks, nevis valsts uzņēmums! Filozofija vienkārša - būtu Inkēns, atrastos nauda. Nav Inkēns - piga vai pārdodiet Radio ēku. Un Nacionālās radio un televīzijas padomes priekšsēdētājs Kleckina kungs ir pateicis skaidri un gaiši - mūsu valstī viss kārtojams, ja ir sakari. Acīmredzot pēc šī ētiski apšaubāmā principa savā darbībā vadās arī viņš pats.Sašutumu izraisa arī pati NRTP, kura nevis aizstāv sabiedrības intereses, bet gan mēģina visu iegrozīt tā, lai politiķi tiktu pasargāti no preses brīvības radītajām neērtībām un viņiem sabiedrībai nebūtu jāsniedz nekādi paskaidrojumi. Sabojājies taimkods, atteikšanās vēlēt jaunu padomes locekli aiz bailēm no N.Ikstenas kandidatūras. Riņķa dancis ap pretrunīgo likumprojektu par elektroniskajiem medijiem un, visbeidzot, pēdējie notikumi ap radio un Inkēna afēra. Un pāri visam meli, meli, meli… Kleckins ir zaudējis jebkādu uzticību, un prātīgākais, ko viņš varētu izdarīt, ir atkāpties! NRTP ir jākļūst par institūciju, kurā darbojas patiesi mediju eksperti, nevis politisko partiju ielikteņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja