Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Porcelāna muzejs būs skatāma 16. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde Mierinājums

Rīgas Porcelāna muzejā no 16. decembra līdz 5. februārim norisināsies 16. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde Mierinājums, informēja muzeja pārstāvji.

Izvēloties šī gada izstādes tēmu, nebija iespējams ignorēt pasaules ģeopolitisko situāciju. Tāpat nevarēja prognozēt, kas notiks izstādes norises laikā – gadu mijā. Vienlaikus bija skaidrs, ka pie jebkādas situācijas attīstības, daudziem no mums būs nepieciešams mierinājums.

21. gadsimta trešais gadu desmits ir iesācies dramatiski. Divus gadus visas pasaules ieradumus būtiski izmainīja Covid-19 pandēmija. 2022. gadā Krievijas iebrukums Ukrainā un karš, kas satricinājis reģionu līdz pamatiem. Lai arī lolojam cerību, ka mēs kā cilvēce attīstāmies uz arvien lielāku cilvēcīgumu, tomēr piedzīvojam radikālas pārmaiņas un fundamentālu vilšanos. Neziņa par nākotni, ciešanas, nāve. Tā ir traumatiska pieredze, kuru nevaram izlikties neredzam vai nejūtam. Bet, kā uz to reaģēt, ko domāt un kā rīkoties?

Šogad mākslinieki, mijiedarboties ar savām personiskajām vai globālajām satricinošajām pieredzēm, radījuši darbus, kas reflektē par tēmu "mierinājums". Nereti pats darba process var būt dziedniecisks; veids, kā sakārtot emocijas, rast mieru un saprast savu pozīciju. Ne vien mākslas darba tapšana – domu un jūtu pārnešana materiālā – bet arī tajā atklātās tēmas var kalpot kā mierinājums. Žūrija šogad ir atlasījusi 23 autoru darbus no septiņām dažādām valstīm: Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Taivānas un Turcijas. Latviju izstādē pārstāv: Gita Ābola, Ojūna Batbajara, Juris Bergins, Ilze Emse-Grīnberga, Viktors Kosenko, Lauris Krauze, Daiga Krūze, Jānis Kupčs, Inese Margēviča, Valda Podkalne, Inita Reimandova, Ainārs Rimicāns, Astra Šēnberga un Elita Taube.

Starptautisko mazo formu porcelāna izstāžu tradīcija Rīgas Porcelāna muzejā ir kopš 2006. gada; kopš 2015. gada izstādei katru gadu ir jauna tēma. Šogad izstādes apmeklētājiem ir iespēja pārdomāt savas emocijas un attieksmi par pēdējo gadu satricinošajiem notikumiem, rast mierinājumu mākslā vai novērtēt radošo izdomu, kā tēmu ir risinājuši profesionāli mākslinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja