Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā notiks fotogrāmatām veltīta starptautiska konference

30. aprīlī no plkst. 11 līdz 18 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa norisināsies starptautiska konference 21. gadsimta Centrālās un Austrumeiropas fotogrāmatas, informēja Rīgas Fotogrāfijas biennāles 2022 pārstāve Amanda Boka.

Viens no Rīgā notiekošās konferences mērķiem ir attīstīt pārdomas par Centrāleiropas fotogrāmatas fenomenu un paplašināt šo tematu pārzinošo speciālistu loku.

Konferences tēmu atklāšanas uzrunā iezīmēs fotogrāfijas un jauno mediju kurators Morics Noimillers.

Pasākums pulcēs tādus starptautiski atzītus fotomākslas speciālistus kā fotožurnālu redaktoru, kuratoru, lektoru un rakstnieku Janu Babniku, mākslas kritiķi, Tartu Mākslas muzeja kuratoru Indreku Grigoru, fotogrāfu, Moholi-Naģi Mākslas un dizaina universitātes Budapeštā asociēto profesoru Gāboru Arionu Kudāšu, mākslinieci un grāmatizdevēju Vilmu Samuļonīti un kuratoru, rakstnieku un izdevuma Fotograf Magazine redaktoru Pavelu Vančatu.

Šodienas kontekstā Rīgas Fotogrāfijas biennāle ar īpašu prieku uzņems arī Odesas Fotodienu dibinātāju un direktori, kuratori, fotogrāfi un fotogrāfijas zinātnieci Katerīnu Radčenko, kā arī Kijivā mītošo kuratori, pētnieci un mākslas zinātnieci Antoņinu Steburu.

Rīgas Fotogrāfijas biennāle 2022 Rīgas izstāžu zālēs un urbānajā vidē norisinās no 21. aprīļa līdz 10. jūlijam un skatītājiem šajā laikā piedāvā astoņas starptautiskas izstādes un plašu izglītības pasākumu programmu. Biennāles mākslinieki un kuratori aicina apmeklētājus apskatīt izolācijas būtību iespējami dažādās nozīmēs un no jauna mācīties lasīt informāciju, ko mums sniedz attēls. Starptautiskā konference 21. gadsimta Centrālās un Austrumeiropas fotogrāmatas ir centrālais izglītības programmas notikums.

Pasākumā lasītie referāti pievērsīsies nacionālajiem naratīviem grāmatu formā, balstoties uz interesantākajiem kanoniskajiem darbiem. Diskusiju gaitā, meklējot kopsaucēju, dalībnieki centīsies izšķirt pamata tēmas un problemātiku reģiona laikmetīgās fotogrāmatas veidošanā. Darba valoda – angļu.

Vairāk: www.rpbiennial.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja