Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pie LNMM apskatāma Latvijas Arhitektūras gada balvas nominantu izstāde

No pirmdienas līdz nedēļas beigām laukumā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ir apskatāma Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 nominantu izstāde, informēja pasākuma pārstāve Austra Marta Jirgensone.

Publiskajā izstādē aplūkojami šī gada nacionālās žūrijas izvirzīto 18 nominantu - 16 objektu un 2 procesu - darbi.  Visas nedēļas garumā, tostarp arī Muzeju naktī 20. maijā, ikviens interesents varēs apskatīt to darbu vizualizācijas un aprakstus, kuri turpina sacensties par augstāko novērtējumu Latvijas arhitektūrā.

Šogad izstādes scenogrāfiju veidojis arhitekts un arhitektu biroja DJA vadītājs Didzis Jaunzems, kurš ieguvis Latvijas Arhitektūras gada balvu 2013. un 2015. gadā par Likteņdārza skatu terasi un Dabas koncertzāles paviljonu, kā arī 2016. gadā bija viens no nacionālās žūrijas pārstāvjiem.

“Katru gadu Arhitektūras gada balva un nominantu izstāde cenšas spert soli tuvāk cilvēkiem, pasākumus padarot pieejamus plašākai Latvijas publikai.  Tāpēc arī šogad izvēlējāmies tieši Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, 2016. gada arhitektūras gada balvas laureātu, kā piemērotāko telpu. Izstāde ir mēģinājums padarīt arhitektūru piesaistošu un publiski pieejamu ar scenogrāfiskiem elementiem,” izstādes scenogrāfiju komentēja Didzis Jaunzems.

“Izstādē sabiedrības vērtējumam piedāvāti objekti, kurus šogad nacionālā žūrija ir atzinusi par labākajiem sasniegumiem Latvijas arhitektūrā pēdējā gada laikā.  Šim vērtējumam vēl būs turpinājums, kad darbu vērtēšanu šonedēļ sāks starptautiskā žūrija, tomēr šie ir darbi, ar kuriem mēs lepojamies, un tie iezīmē tendences, kas redzamas arhitektūrā šogad,” komentēja Latvijas Arhitektu savienības prezidente Gunta Grikmane.

Latvijas Nacionālajā mākslas muzeja 3. stāvā izstādes ietvaros iespējams apskatīt arī filmas, kas veidotas par Arhitektūras gada balvai nominētajiem objektiem. Filmas iespējams apskatīt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja telpās. Filmas veidojis mākslinieks Ēriks Božis, scenārija autore - Kristīne Budže.

Ar izstādes atklāšanu oficiāli tiek iesākta Arhitektūras nedēļa, kā laikā plašai sabiedrībai būs iespēja iesaistīties un iepazīt arhitektūru klātienē. Daži no pasākumiem programmas ietvaros:

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja