Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pēdējā iespēja apskatīt Artūra Virtmaņa personālizstādi

Artūra Virtmaņa personālizstāde (10 000) melanholijas šķautnes, kas tika atklāta 9. novembrī Rīgas Mākslas telpas INTRO zālē, ir skatāmā līdz šīs nedēļas beigām - 9. decembrim. Šī ir mākslinieka pirmā personālizstāde Latvijā pēc piecpadsmit gadiem Ņujorkas radošajā vidē. "Tie ir savstarpēji saistīti.

Tas nav burtisks stāsts, bet darbi ir izvietoti ar domu, ka tie cits ar citu komunicē. Pirmkārt, izstādes kontekstā tā ir mērogu saspēle. Otrkārt, visi izstādes darbi atrodas sabrukuma stāvoklī. Ekspozīcijas ietvaros mēs apmetam tādu kā Mēbiusa loku, un to noslēdzošais darbs ir kā melnais caurums, kur visa izstāde sabrūk pati sevī. Es varu pieminēt savu mīļo terminu "entropija"," stāsta Artūrs Virtmanis intervijā Arterritory.com. Izstāde ir speciāli vietai veidota instalāciju, objektu – hibrīdu, zīmējumu un noskaņu telpa, kuras formu un saturu veido mākslinieka filozofija par entropiju. Artūrs Virtmanis (1971) ir mācījies Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā (1990 – 1996). Kopš 1996. gada viņš dzīvo Ņujorkā un strādā kā scenogrāfijas, dizaina un arhitektūras projektu līdzautors: Futūristiska karuseļa dizains Battery parkā Ņujorkā (2011), izrādes Zirnekļcilvēk, izslēdz tumsu! scenogrāfija Ņujorkā (2010) un skatu tornis Spirāle debesīs Ņujorkā (2009), kā arī instalācija Divi teātri 8. Venēcijas Arhitektūras biennāles Krievijas paviljonā (2002; visi kopā ar dizaineru Džordžu Cipinu). 2000. gadā Virtmanis kopā ar Boym Design Studio veidojis konceptuālu dizaina objektu Gadsimta beigu suvenīri izstādei Amerikāņu gadsimts Vitnija muzejā Ņujorkā.

Ar radošo stipendiju māksliniekam izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, ar darbnīcu Latvijas Mākslinieku savienība.

16. decembrī atklās biedrības Noosfera izstādi Latvijas bākas, kur četrpadsmit mākslinieki parādīs bāku kultūras un vēstures bagātību un daudzveidību ar mākslas fotogrāfiju un mūzikas palīdzību.

Rīgas Mākslas telpas Lielajā zālē, pēdējo nedēļu var apskatīt arī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkoto izstādi Raksti. Raksti!, kuras ekspozīcijā apskatāmi  Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju meistaru, mūsdienu dizaineru darbi (no dizaina veikala RIIJA u.c.), kā arī eksponāti no Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja krājuma. Izstāde apskatāma līdz 13. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja