Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Ņujorkas galerijā Polina Berlin tiks atklāta Indriķa Ģelža personālizstāde Bingo Gaze

No 17. septembra līdz 24. oktobrim galerijā Polina Berlin, kas atrodas Manhatenas sirdī, būs skatāma latviešu mākslinieka Indriķa Ģelža personālizstāde Bingo Gaze, informēja mākslinieks

Personālizstādē Ģelzis flirtē ar jautājumu Kam tu ticēsi – pasaulei, savām acīm vai skropstu vēdeklīšiem? Četras īpaši izstādei veidotās brīvstāvošās skulptūras tiks eksponētas imersīvā gaismas un skaņas instalācijā, atdarinot televīzijas loterijas šova studiju, kurā mītošais balss asistents izstādes apmeklētu vedīs jaunos neceļos. Balss assistents: “Loterijas mašīna pilna ar guļošiem acu āboliem. Kuri no tiem būs laimētāji?” 

Pēdējo divu gadu laikā Polina Berlina ir izveidojusi pateicīgu nišu Ņujorkas mākslas galeriju apritē, izstrādājot programmu ar starptautiskiem dažādu paaudžu māksliniekiem, kuru darbi ir vērsti uz pārpasaulīgo un intelektuālo. Rīgā dzimusī mākslas tirgotāja lielāko savas dzīves daļu ir pavadījusi Ņujorkā: vidusskolas laikā viņa pildīja mājasdarbus Ņujorkas Metropoles mākslas muzejā un pēc koledžas absolvēšanas strādāja pie tādiem ietekmīgiem galeristiem kā Paula Kūpere (Paula Cooper) un Pauls Kasmins (Paul Kasmin). Šīs nozīmīgās pieredzes, kā arī prasme izveidot kopienu, vienlaikus rūpējoties par strauji augoša biznesa loģistiku, veicināja savas galerijas dibināšanu 2022. gadā.

Indriķi Ģelzi pārliecinoši var uzskatīt pat vienu no panākumiem bagātākajiem latviešu māksliniekiem, turklāt par vienu no pamanāmākajiem laikmetīgās mākslas pārstāvjiem starptautiskā mērogā. Ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā un turpinājis studijas Ģentes Augstākajā mākslas institūtā (HISK), kopš 2012. gada Indriķis Ģelzis ir sarīkojis 26 personālizstādes, piedalījies daudzās grupu izstādēs un mākslas mesēs visā pasaulē. Viņa darbi ir sastopami tādās mākslas muzeju kolekcijās, kā Beļģijas pilsētā Ģentē esošajā Valsts Laikmetīgās mākslas muzejā SMAK, Latvijas Mākslas Muzeja kolekcijā, Museum of Recent Art kolekcijā Bukarstē, Rumānijā, kā arī latviešu mākslinieka vairāki radītie darbi atrodas modes nama CELINE mākslas kolekcijā. Viņa darbi ir sastopami arī citās mākslas institūciju un nozīmīgās privātajās kolekcijās Latvijā un citur pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja