Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Latvijas Dizaina gada balvas finālam izvirzīti 19 darbi

Latvijas Dizaina gada balvas finālam izvirzīti 19 darbi, aģentūru informēja Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

Fināla žūrija izvērtējusi nominantu darbus konkursa otrajā kārtā un noteikusi labākos dizaina jomas pārstāvjus produktu, komunikācijas, vides, digitālo risinājumu un pakalpojumu dizaina kategorijās. No 58 pieteikumiem finālā iekļuvuši 19 darbi: pieci komunikācijas, produktu un vides dizaina darbi, četri pakalpojumu dizaina darbi un viens digitālais risinājums. Katras kategorijas uzvarētājs, kā arī Grand Prix ieguvējs tiks atklāts apbalvošanas ceremonijā  24. maijā plkst. 19.00 Rīgas cirkā.

Latvijas Dizaina gada balvai 2024 kopumā tika iesniegti 127 darbi no kuriem dalībai konkursa otrajā kārtā atlases žūrija bija izvirzījusi izvirzīja 58 darbus, kurus fināla žūrijas locekļi spraigās diskusijās vērtēja, klātienē tiekoties LIAA Radošo industriju pārstāvniecības telpās 21. un 22. maijā. Fināla žūrijas sastāvā darbojās pieci pieredzējuši dizaina profesionāļi. Līdzās Latvijas pārstāvjiem darbus vērtēja divas ārvalstu ekspertes.

Fināla žūrijā strādās pieci pieredzējuši dizaina profesionāļi. Līdzās Latvijas pārstāvjiem darbus vērtēs arī divi ārvalstu viesi, kuri pārstāv dažādas dizaina jomas:

  • Regīna Hanke (Regina Hanke, Berlīne, Vācija) - profesore komunikācijas dizainā un dizaina vadībā,  Vācijas vadošās medicīniskās informācijas un lēmumu atbalsta sistēmas lietotnes LEILA līdzdibinātāja un BEDA valdes locekle;
  • Marija Adzura Rosī (Maria Azzurra Rossi, Roma, Itālija) - dizainere un arhitekte, sabiedrisko attiecību un komunikācijas aģentūras Mint List līdzdibinātāja;
  • Ieva Zībārte - arhitekte un autore, Jaunā Eiropas Bauhaus eksperte, pašvaldības kapitālsabiedrības Rīgas nami Attīstības un būvniecības projektu vadības departamenta vadītāja;
  • Edgars Zvirgzdiņš - dizainers, dizaina studijas Associates, Partners et Sons dibinātājs un skandu zīmola Aretai līdzdibinātājs;
  • Dārta Apsīte - komunikācijas dizainere un radošā direktore.

Fināla žūrija vērtēja iesniegtos darbus atbilstoši konkursa nolikumā definētajiem vērtēšanas kritērijiem:

  • idejas oriģinalitāte un jaunrade,
  • problēmas nostādne un risinājumu atbilstība darba uzdevumam,
  • koprade, ieinteresēto pušu iesaiste un sadarbība darba procesā,
  • funkcionalitāte un tehnoloģiskais risinājums,
  • estētika un citas pieredzes kvalitātes dimensijas,
  • ekonomiskā nozīmība, ilgtspēja un apritīgums,
  • sociālā nozīmība, iekļaušana, pieejamība un piekļūstamība.

Finālistu darbu vērtēšana ietvers arī finālistu darbu klātienes prezentācijas žūrijai 2024. gada 23. maijā no plkst. 10.00 līdz 14.00. Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā. Pēc tām fināla žūrija turpinās apspriešanos, lai lemtu par katras kategorijas uzvarētāju un Grand Prix ieguvēju, kas tiks izraudzīts no kategoriju uzvarētāju vidus. Konkurss noslēgsies ar svinīgu apbalvošanas ceremoniju 2024. gada 24. maijā plkst. 19.00 Rīgas cirkā.

 

Latvijas Dizaina gada balva ir augstākais apbalvojums dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību. Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu dibināta 2017. gadā. Līdz 2025. gada maijam to organizē Latvijas Dizaina centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja