Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kultūrtelpā Tu jau zini kur tiks atklāta Kristiānas Marijas Sproģes izstāde Polikultūras

No 1. līdz 12. septembrim kultūrtelpas Tu jau zini kur Mazajā zālē būs apskatāma Kristiānas Marijas Sproģes personālizstāde Polikultūras, informēja izstādes rīkotāji.

Mākslinieces Kristiānas Marijas Sproģes darba pamatā ir pārdomas par cilvēka centieniem kontrolēt dzīvības procesus apkārtējā vidē, kurā tiek apzināti izskausta dabas daudzveidība lauksaimniecības vajadzībām. Velkot paralēles ar plaši pieejamiem, viegli reproducējamiem dizaina elemetiem internetvidē, Polikultūras kompostē, manifestē un stimulē jaunu digitālu ainavu rašanos, vēršot uzmanību uz vizuālo autoru atbildību kolektīvas izpratnes veidošanā pret vidi, dabu un vienam pret otru. 

Kristiāna Marija Sproģe ir grafikas dizainere un mākslinieku apvienības 3/8 līdzdibinātāja ar interesi teorētiskā un vizuālā pētniecībā, jaunu darba metožu un vizuālo sistēmu izgudrošanā, ilgtspējībā un globālu naratīvu kritiskā atspoguļošanā, mainīšanā un jaunradīšanā. Kristiānas projektos padziļināti pētījumi mijas ar jaunu vizuālo valodu meklējumiem, visauglīgākos procesus un rezultātus rodot, darbojoties caur pašuzstādītiem ierobežojumiem.

Artefaktu dekonstrukcijas ir daļa no kultūrtelpas Tu jau zini kur īstenotās mākslas izstāžu programmas. Cikla laikā no septembra līdz novembrim būs apskatāmas kopumā četru mākslinieku - Kristiānas Marijas Sproģes, Uģa Albiņa, Sabīnes Verneres un Kristīnes Krauzes-Sluckas - personālizstādes. Ņemot par pamatu vasaras sezonā īstenoto izstāžu sēriju, kas tika veltīta dažādu eksistējošu konstrukciju apzināšanai, izstādes vadmotīvs ir aicinājums šīs konstrukcijas izjaukt un pārrakstīt, piešķirot tam citu struktūru un funkcionalitāti.

Tu jau zini kur ir radoša, industriāla kultūrvieta Rīgā, Tallinas ielas radošajā kvartālā. Tās saturiskais uzsvars ir vērsts uz dažādu laikmetīgās mākslas disciplīnu sastapšanos ar nolūku veicināt radošus eksperimentus un atvēlēt telpu mākslas demokratizācijai. Šogad kultūrvieta izstāžu vajadzībām ir radījusi Mazo zāli — atsevišķu telpu ar nolūku nodrošināt apmeklētājiem nepastarpinātu satikšanos ar mākslu. Izstāžu ciklu organizē kuratore Tīna Pētersone, mākslinieks Rūdolfs Štamers un Tu jau zini kur direktors Uldis Trapencieris. 

Izstāde apskatāma trešdien, ceturtdien un piektdien no plkst. 16.00 līdz 21.00 un sestdien, svētdien no plkst. 12.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10-3. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja