Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Izsludināta pieteikšanās Sony Pasaules fotogrāfijas balvai 2016

Jau devīto gadu Sony Pasaules fotogrāfijas balva piesaistīta gan topošos talantus, gan jau zināmus māksliniekus, prezentējot pasaules labākās mūsdienu fotogrāfijas, kuras tapušas pēdējo 12 mēnešu laikā. Savus darbus fotogrāfi var iesniegt vietnē www.worldphoto.org piecās konkursa kategorijās: Profesionālā, Brīvā, Jaunatnes, Nacionālā un Studentu.

Nacionālās kategorijas ietvaros no katras valsts tiek izvēlēts vislabākā fotoattēla autors. 2015. gada Latvijas nacionālajā konkursā uzvaras laurus plūca Rīgā dzīvojošais fotomākslas students Reinis Fjodorovs.

Būtiskākais no jaunumiem 2016. gada konkursā ir tas, ka 14 Profesionālās kategorijas ir iedalītas divos konkrētos žanros – mākslas un dokumentālā fotogrāfija. Tas darīts nolūkā iegūt skaidrāku struktūru, kādā atlasīt un atpazīt fotogrāfus.

Pieminēšanas vērta ir arī sadarbības uzsākšana ar British Journal of Photography (BJP), kas ir pasaulē lielākais foto žurnāls. Tā ir laba ziņa tieši Studentu kategorijas konkursantiem, jo šīs kategorijas uzvarētājs saņems iespēju publicēties BJP mājas lapā, kā arī administrēt BJP Instagram kontu.

Sony Pasaules fotogrāfijas balva (The Sony World Photography Awards) konkursantiem piedāvā virkni ieguvumus. Visus iesniegos darbus izvērtē žūrija, kuru pārstāv vadošie nozares eksperti, apbalvotie finālisti un uzvarētāji saņem globālu atpazīstamību un atzinību, kā arī iespēju izstādīt un pārdot savus darbus sadarbībā ar Pasaules fotogrāfijas organizāciju. Savukārt balvas uzvarētājiem ietver jaunāko Sony digitālā foto aprīkojumu, darbu izstādīšanu Somerseta namā Londonā, darbu iekļaušanu konkursa grāmatā, kā arī 30 000 ASV dolāru.

Konkursa finālisti tiks paziņoti 2016. gada 23. februārī, bet uzvarētāji – 21. aprīlī, savukārt izstāde Somerseta namā norisināsies no 22. aprīļa līdz 8. maijam.

2015. gada konkursā tika saņemti 173,444 pieteikumus no 171 valstīm un izstādi Somerseta namā apmeklēja 33 394 cilvēku, sasniedzot deviņu gadu apmeklējuma rekordu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja