Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

iWeek noslēgumā seminārs Jauno mediju māksla – sadarbības tīklos

Starptautiskās iWeek nedēļas noslēgumā piektdien, 2. novembrī, Liepājā, LiepU Mākslas pētījumu laboratorijā, Kūrmājas prospektā 13, norisināsies zinātnisks seminārs Jauno mediju māksla – sadarbības tīklos.

Seminārā jauno mediju mākslinieki, studenti un mācībspēki kopā ar MPLab partneriem no Latvijas, Nīderlandes, Vācijas un Lietuvas iepazīstinās ar līdz šim tapušiem sadarbības projektiem jauno mediju mākslas jomā un diskutēs par sadarbības iespējām nākotnē. Semināru moderēs – LiepU asociētē profesore, tīklu pētniece un māksliniece Rasa Šmite.

Plkst.12 seminārs sāksies ar Latvijas Mākslas akadēmijas docenta, Jauno mediju kultūras centra RIXC kuratora un mākslinieka Raita Šmita "atslēgas" lekciju Kolektīvās radīšanas prakses jauno mediju mākslā. Kolektīvās radīšanas prakses ir sastopamas dažādos laikos 20. gadsimta modernajā mākslā, taču līdz ar informācijas tehnoloģiju attīstību, rodas ne vien jauni instrumenti, bet arī jauns konteksts un jaunas sadarbības formas. Sadarbības tīklu veidošana, kolektīvi radošie eksperimenti internetā, kopīgu mākslas projektu īstenošana, jaunu organizāciju veidošana (mediju mākslas laboratorijas, centri, festivāli) un citas "kolektīvās darbošanās" formas ir vienas no galvenajām iezīmēm, kas jauno mediju mākslu atšķir no citām 20. un 21. gadsimta modernās un postmodernās mākslas praksēm. Lekcijā tiks aplūkotas mākslinieku kolektīvās radīšanas idejas un prakses gan 20.gadsimta mākslas, gan jauno mediju tehnoloģiju vēsturiskās attīstības kontekstā.

Plkst.13 notiks lekcijas un diskusijas par tēmu: I Jauno mediju mākslas pētniecība, kurā piedalīsies Makss Noiperts (Max Neupert) no Bauhausa universitātes (Vācija) un Adri Schokker no Vizuālās mākslas, dizaina un popkultūras akadēmijas (Minerva, Nīderlande). Makss Noiperts lekcijā Images for samplers – A cello is the best interface for a cello iepazīstinās ar saviem pētniecības projektiem, kuros tiek izmantota vizuāli paplašināta skaņa, kā arī diskutēs par to, kā vizuālie mediji arvien vairāk kļūst par modelētu materiālu un kā tas maina estētisko pieeju. Savukārt Adri Schokker iepazīstinās ar saviem jaunākajiem mediju mākslas pētniecības projektiem.

Plkst.14.20 tematiskajā sekcijā II Jauno mediju mākslas sadarbības projekti piedalīsies Vizuālās mākslas, dizaina un popkultūras akadēmijas direktors Albert van der Kooij un šīs akadēmijas studenti Jenne-Pieter Stiemsma un Mark Buitenwerf. Albert van der Kooij  iepazīstinās ar starptautisko sadarbības projektu Island CQ, kas šovasar norisinājas arī Latvijā – Irbenes radioteleskopā. Savukārt Mark Buitenwerf aicinās uz diskusiju par izglītību un sadarbības modeļiem un Jenne-Pieter Stiemsma stāstīs par projektu Subjective Atlas of Fryslan, kurā alternatīvu Fryslan reģiona karti ir veidojuši 15 dizaineri un mākslinieki, kā arī Popkultūras akadēmiju studenti un pasniedzēji.

Plkst.15 turpinās tēma par sadarbību projektu īstenošanu – III Jauno mediju mākslas sadarbība izglītībā, kurā RISEBA Audivizuālās mākslas programmas vadītājs Aigars Ceplītis (Latvija) pastāstīs par RISEBA sadarbības projektiem un Popkultūras akadēmijas students Šauļu universitātes Audiovizuālās mākslas nodaļas vadītājs Vytautas Zalys iepazīstinās ar ERASMUS projektu, kura ietvaros Lietuvas, Ungārijas un Rumānijas mākslas un mūzikas studenti veido kopīgus mākslas projektus. Un noslēgumā Jauno mediju kultūras centra RIXC projektu koordinatore Daina Siliņa pastāstīs par sadarbību starp RIXC centru un LiepU MPLab jauno mediju mākslas un recenzēto akadēmisko izdevumu publicēšanā.

Paralēli semināram no plkst.10 norisināsies vēl dažas iWeek radošās darbnīcas – Mārtiņa Roķa Super Collider 3 un Jenne-Pieter Stiemsma un Mark Buitenwerf vadītās darbnīcas ar nosaukumu Addition Art.

Atgādinām, ka iWeek radošo darbnīcu rezultātu izstāde MPLab telpās Kūrmājas prospektā 13 Liepājā būt atvērta no 2. līdz 4. novembrim, plkst.12-18.


Plašāka informācija par iWeek pieejama http://iWeek.mplab.lv/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja