Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Galerijā Antonija atklās izstādi Vērsis un Venēra

Klasiskā mākslas galerija Antonija par godu Starptautiskajai sieviešu dienai rīko vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku mākslas darbu izstādi Vērsis un Venēra, kuru varēs aplūkot galerijas telpās no 8. marta.Tuvojoties Starptautiskajai sieviešu dienai, galerija Antonija atklās vērienīgu izstādi, kurā būs jaušama gan sievišķā, gan vīrišķā mijiedarbība, jo kā dabā, tā mākslā vienam bez otra ir grūti pastāvēt.

Nosaukums šai izstādei ir aizgūts no Andreja Ameļkociča gleznas ar tādu pašu nosaukumu Vērsis un Venēra. Izstādes ekspozīcijā tiek piedāvātas vairāk nekā simts mākslinieku 200 gleznas un grafikas, kā arī tēlniecības darbi, porcelāna izstrādājumi, antīkās mēbeles, interjera priekšmeti un citi mākslas darbi – kopumā 264.Sievietes tēls izstādē dominēs ļoti daudzos darbos. Mazliet stilizētu un romantisku to var manīt J. A. Strazdiņa, G. Šenberga, K. Brencēna , H. Vīkas un L. Mūrnieka darbos. Tas var būt gan koķets kā I. Zeberiņa, J. Sokana, B. Bērziņa grafikās, gan arī erotisks –  A. Zārdiņa un U. Zemzara darbos. Skaistas tautu meitas lūkosies no L. Liberta un Veinberga gleznām, savukārt čaklas strādnieces siena laikā būs redzamas H. Vīkas darbā Siena laiks, un mātes tēls būs klātesošs E. Grūbes darbā Māte. Ar skaistiem aktiem un portretiem priecēs Ē. Romane, D. Vidulejs ar gleznu Četras Grācijas, E. Hermanovskis un R. Ivanovs.Savukārt vīrišķo pusi izstādē pārstāvēs S. Vidbergs ar Ostas krodziņu, A. Annuss ar gleznu Zēns un zivs, V. Kalvāns ar Smēdi, O. Pladers, A. Zviedris, S. Kreics, I. Henrihsons ar darbu Nokritušais, I. Blumbergs, B. Celmiņš ar jūrai un jūrnieku tematikai veltītām gleznām, kā arī daudzi citi.Tāpat izstādes apmeklētāji varēs apskatīt ainavas un klusās dabas, ko radījuši tādi ievērību guvuši mākslinieki kā A. Bromults, L. Svemps, K. Visockis, J. Viļumainis, K. Ubāns, J. Pauļuks, R. Pinnis, E. Vinters, A. Naumovs, A. Zariņa, A. Akopjans un citi.Ekspozīcijā būs skatāma arī ļoti laba tēlniecība. Kā vienu no pirmajiem varētu minēt vienu no latviešu profesionālās tēlniecības pamatlicējiem Burkardu Dzeni, kas savā laikā mācījies Parīzē no impresionisma pamatlicēja tēlniecībā Ogista Rodēna. Galerijā tiks izstādīts viņa darbs Meitene, kas ilustrēts 1926. gadā. Skatītājus priecēs arī sava laika izcilās tēlnieces Aleksandras Briedes ģipša darbs.Galerijā Antonija izstāde būs apskatāma no 8. līdz 31. martam, kas noslēgsies ar izstādes darbu izsoli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja